Open Academy met Olivier Mongin

BURO II & ARCHI+I organiseren samen met VUB Crosstalks ‘Open Academy’, een open platform voor wie geïnteresseerd is in hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en hun ruimtelijke gevolgen voor de woon- en leefomgeving.

BURO II & ARCHI+I organiseren samen met VUB Crosstalks ‘Open Academy’, een open platform voor wie geïnteresseerd is in hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en hun ruimtelijke gevolgen voor de woon- en leefomgeving.

Deze lezingenreeks wordt mede mogelijk gemaakt door het Europese ESF-programma. Het doel van de Open Academy is een debat te activeren, dat vertrekt vanuit enkele recente maatschappelijke evoluties. De Open Academy wil de onderliggende structuren en processen belichten, samen met hun ruimtelijke consequenties. Dit vormt de basis voor het herdenken van de huidige architecturale en stedenbouwkundige praktijk.

Elk kwartaal wordt een lezer uitgenodigd voor het debat, dat belicht wordt vanuit een breed spectrum van interdisciplinaire invalshoeken.
Olivier Mongin zal het hebben over de hedendaagse stad in tijden van mondialisering en de invloed van deze tendenzen van mondialisering op (groot)stedelijke ontwikkelingen. Olivier Mongin is docent aan de ‘Ecole nationale supérieure du paysages van Versailles’ en is directeur van het internationale tijdschrift Esprit.


Praktisch

Deze lezing vindt plaats op donderdag 24 september 2009, VUB Brussel, Campus Etterbeek, Aula QD om 17u30.
Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dit kan op open.academy@buro2.be of telefonisch bij Sara Van Steenkiste (09/210.17.10)
Dit zijn de volgende lezingen op het programma:

01/12/09 – Eric Corijn
11/03/10 – Karl Schlögel

 

Deel dit artikel:
Onze partners