Oplossingen voor kabelmanagement op kantoor

Niets zo aangenaam als werken aan een efficiënt georganiseerd bureau. Legrand breidt zijn Mosaic-gamma daarom verder uit met nog meer geïntegreerde oplossingen voor een functionele, ergonomische en esthetische werkplek. Zo zijn contactdozen steeds bij de hand, zonder een kluwen van stroomkabels.
Niets zo aangenaam als werken aan een efficiënt georganiseerd bureau. Legrand breidt zijn Mosaic-gamma daarom verder uit met nog meer geïntegreerde oplossingen voor een functionele, ergonomische en esthetische werkplek. Zo zijn contactdozen steeds bij de hand, zonder een kluwen van stroomkabels.

Een ruime keuze aan pop-ups, ingebouwde bureaumodules en voedingsblokken, verlichtingsmodules voor kolommen en klik-in kolommen werd aan het bestaande assortiment toegevoegd en maakt het aanbod compleet. Al deze elementen zijn er in verschillende afwerkingen en laten zich harmonieus integreren in alle stijlen meubelen voor vergaderzalen, individuele burelen en landschapskantoren.

Pop-ups

De nieuwe extra platte pop-ups zorgen voor veiligheid en gebruiksgemak. Dankzij hun gestileerde design passen ze onopvallend in elk bureau - ook in een bestaand bureaumeubel - en zelfs installatie in de vloer is mogelijk. De pop-ups kunnen worden uitgerust met contactdozen voor sterk- en zwakstroom en voor audio-video-aansluiting. Voor een zachte opening is het deksel is voorzien van een schokdemper; een vergrendelingssysteem voorkomt toevallige opening.Ingebouwde bureaumodules en voedingsblokken

De moderne afwerking in wit, zwart of metaalkleur van de ingebouwde bureaumodules is discreet aanwezig. Voor de occasionele gebruiker betekenen de modules, die in het meubilair worden ingewerkt op de plaats van de bestaande kabeldoorvoeren, een snelle aansluiting en toegang tot basisfuncties. Ze zijn beschikbaar in een versie met contactdozen en een versie met haspel. Het deksel met automatische sluiting is een uitstekende bescherming tegen stof.

    

Links: ingebouwde bureaumodule, rechts: ingebouwde voedingsblok


De ingebouwde voedingsblokken daarentegen zijn maatwerk: zij worden voorbekabeld in functie van individuele gebruiksbehoeften. Ook design en ruime integratiemogelijkheden zijn kernelementen van de nieuwe voedingsblokken. Ze zijn er in 3 afwerkingen, telkens met aluminium in de hoofdrol en zonder zichtbare schroeven. Zo lenen ze zich zeer goed voor installatie in meubilair en wanden.

Kabelgeleider voor bureaus


De bekende kabelgeleider met twee laterale ingangen kreeg een nieuw design in wit en verbeterde integratiemogelijkheden. Er zijn twee compartimenten, een voor sterk- en een voor zwakstroom. De kabels zijn optimaal beschermd en volledig verborgen.

Kolommen

Voor directe en indirecte verlichting van de werkplek zijn er nu de Legrand-verlichtingsmodules voor kolommen. De modules zijn uitgerust met bevestigingsarm voor montage op de kolom. Ze bieden de individuele gebruiker visueel comfort: de versie met aanwezigheidsdetector zorgt er immers voor dat de lichtsterkte automatisch wordt aangepast aan de sterkte van natuurlijk omgevingslicht. Wanneer het systeem geen personen detecteert, wordt het licht gedimd.

De klik-in kolommen met romp en deksel in aluminium zijn telescopisch in de hoogte verstelbaar. Alle Mosaic-schakelmateriaal is rechtstreeks op de vierkante kolom inklikbaar. Een gebruiksvriendelijke en esthetische oplossing voor een georganiseerde werkplek.
Deel dit artikel:

Onze partners