Oproep Mijn Huis Mijn Jonge Architect

De ideeën- & architectuurwedstrijd Mijn Huis Mijn Jonge Architect, met uitvoering van sociale woningbouw, richt zich tot de afgestudeerde architecten, architecten-stagiaires of naar jonge architecten met een beroepservaring van max. 5 jaar na de stage.

In het kader van het openhuizenevenement Mijn Huis Mijn Architect, slaan de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten , de VMSW, de SHM Vooruitzien (Beringen) en NAV (Vlaamse Architectenorganisatie) de handen in elkaar voor het organiseren van de derde editie van Mijn Huis Mijn Jonge Architect. Deze ideeën- & architectuurwedstrijd, met uitvoering van sociale woningbouw, is gericht op jonge architecten. Een 18-tal sociale woongelegenheden vormen de grote uitdaging. De wedstrijd richt zich tot de afgestudeerde architecten, architecten-stagiaires of naar jonge architecten met een beroepservaring van max. 5 jaar na de stage. Laureaat 2009: Architectentrio Colpaert - Favoreel - Janssens


 

Mijn Huis Mijn Architect, de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten, de VMSW, de SHM Vooruitzien (Beringen) en NAV willen met deze wedstrijd jonge architecten op de goede sporen zetten en hun de kans geven om met de nodige begeleiding een huisvestingsproject te realiseren. De wedstrijd ‘Mijn Huis Mijn Jonge Architect’ wordt georganiseerd in de marge van het openhuizenweekend ‘Mijn Huis Mijn Architect’. Startende architecten kunnen wegens gebrek aan realisaties niet deelnemen aan het openhuizenweekend. De wedstrijd is dan ook een waardig alternatief.

De wedstrijd beoogt een schetsontwerp voor het realiseren van een 18-tal sociale woongelegenheden in het woonuitbreidingsgebied ‘Achter de kerk’ te Kwaadmechelen (Ham) in de provincie Limburg. 

De organisatie heeft op voorhand enkele eisen opgesteld, waaraan het ontwerp moet voldoen. De creatieve vrijheid dient te kaderen binnen volgende essentiële en gelijkwaardige criteria: een hoge graad van flexibiliteit, anticiperen op vereisten inzake duurzaamheid, gerealiseerd kunnen worden aan een zeer gunstige prijs en een hoge architecturale en stedenbouwkundige kwaliteit bezitten.

De wedstrijd loopt van 1 september 2010 tot 29 oktober 2010 en richt zich tot afgestudeerde architecten, architecten-stagiaires of naar jonge architecten met een beroepservaring van max. 5 jaar na de stage. Zij dienden op het moment van de afgifte van hun ontwerp ingeschreven te zijn in de tabel van de Orde van Architecten.

De uitreiking van de winnaars vindt plaats op vrijdag 19 november om 14 uur in het VMSW auditorium te Brussel. Voor de eerste drie laureaten is er een prijs voorzien. De eerste laureaat ontvangt een architectuur- contract voor de uitvoering van het ontwerp. De overige twee laureaten ontvangen elk een eervolle vermelding en een aanmoedigingscheque van 2.000 euro.

Voor meer informatie:

Bart Verstraete, directeur NAV, 0496/270.732

Paul Claus, VMSW, 02/ 505. 4308

Deel dit artikel:
Onze partners