PareauLux klimaatplafonds: visueel, akoestisch én thermisch comfort in één systeem

In moderne architectuur en duurzame klimaatbeheersing staat het PareauLux klimaatplafond bekend als een baanbrekende oplossing die duurzaamheid en ontwerpvrijheid naadloos combineert. Deze innovatie komt voort uit een samenwerking tussen twee toonaangevende bedrijven: Hunter Douglas Architectural, dat verantwoordelijk is voor het unieke design en hoogwaardige materiaalgebruik van de plafondlamellen, en Inteco, dat het geavanceerde klimaatsysteem met uitzonderlijk hoog koelvermogen heeft ontwikkeld.

Dit plafondsysteem bestaat uit twee hoofdcomponenten: de visuele lamellen en het klimaatelement. Het klimaatelement omvat fijnmazige strekmetaalcomponenten met koperen buismeanders die warm of koud water geleiden, afhankelijk van de behoefte aan verwarming of koeling. De warmteoverdracht gebeurt via straling en convectie, wat zorgt voor een bijzonder comfortabele ervaring.

Design

Het PareauLux klimaatplafond is verkrijgbaar in drie varianten:

  • HeartFelt® PareauLux klimaatplafonds: Deze variant met vilten lamellen voegt esthetische warmte toe aan een ruimte. De lamellen zijn verkrijgbaar in vijf grijs- en vijf aardetinten, waardoor ontwerpers talloze mogelijkheden hebben om te experimenteren. Dankzij het modulaire systeem kunnen lamelgrootte, voegbreedte, montagehoogte en kleur worden aangepast.
  • Derako® PareauLux klimaatplafonds: Deze variant creëert een natuurlijke sfeer en biedt ontwerpers volledige creatieve vrijheid. De kern van de latten bestaat uit MDF Engineered Solid Wood (ESW) met een decoratieve toplaag van fineer, melamine decor of een RAL-kleur. Door de vormstabiliteit van ESW zijn er veel variaties mogelijk in de breedte- en diktematen van de latten.
  • Luxalon® PareauLux klimaatplafonds: Deze variant past door de toepassing van 30BD metalen plafondpanelen perfect in een strak en tijdloos interieur en biedt een scala aan designmogelijkheden, zoals radiale en diagonale patronen, verschillende afwerkingen en kleuren.

Akoestiek

Het HeartFelt® PareauLux vilten systeem biedt uitstekende akoestische prestaties met absorptiewaarden (aw) tussen 0,45 en 0,70. Voor extra absorptie (tot 0,95) kan een mineraalwoldeken met zwarte PE-folie boven het klimaatelement worden toegevoegd, wat ook geldt voor de Derako® PareauLux houten grills. Luxalon® PareauLux-30BD plafondlamellen kunnen worden geperforeerd en voorzien van een geluidsabsorberend vlies, wat het akoestisch comfort verder verbetert.

Duurzaamheid en brandveiligheid

Zowel HeartFelt® PareauLux als Luxalon® PareauLux klimaatplafonds zijn Cradle to Cradle™ level Bronze gecertificeerd, waarbij de aluminium lamellen voor meer dan 90% uit gerecycled aluminium bestaan. De lamellen van Derako® PareauLux zijn na jarenlang gebruik nog recyclebaar, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van het systeem.

Bron: Hunter Douglas
Deel dit artikel:
Onze partners