Passiefraam SAPA laat prestaties optekenen 20 maal beter dan luchtdichtheidsnorm

De SAPA Artline reeks heeft een elegant karakter.
Het Avantis 70 raamsysteem.
Het Confort 130 systeem.

SAPA Building System toont een nieuwe generatie aluminium bouwsystemen voor Avantis-ramen, Confort-deuren, gevels en veranda's. Het Passivhaus Institut Darmstadt en IFT-Rosenheim certificeerden het Avantis 95 raam van SAPA voor passiefbouw. Het passiefraam Avantis 95 heeft een luchtdichtheid van 0,08m³/hm² bij een druk van 50 Pa. Dit is 20 maal beter dan de huidige norm.

Het raam is gecertificeerd voor passiefbouw en maakt gebruik van grote glasvlakken met driedubbele beglazing. Enkele deuren, maar ook dubbele deuren die naar binnen of naar buiten draaien, stolp- en parallelschuif ramen zijn leverbaar. De Avantis 95 HV is een complete projectoplossing.

De Confort 160 is een vaste waarde binnen de SAPA schuif- en hefschuifsystemen. Vanaf nu is er echter een hoekopstelling van 90° zonder vaste stijl mogelijk. Hierdoor is er geen vastgelegde sluitvolgorde. Het systeem heeft een bouwdiepte van 160mm en haalde het Minergie label met een Uw<1,0 W/m²K. De Confort 130 is een thermisch onderbroken systeem dat geïntegreerd is in het Confort 125 concept. Dit laat het gebruik van driedubbele beglazing toe.


Design

De Avantis 70 collectie biedt nieuwe mogelijkheden. De Ligna en de Ligna Industrial hebben een slanke aanzichtbreedte en goede thermische isolatie waardoor ze een alternatief voor stalen ramen bieden. Door het gelijkaardige uitzicht van de ramen vallen ze nauwelijks te onderscheiden van de oorspronkelijke stalen ramen. Het Pastorieraam heeft een retro uitzicht, terwijl het Rustic-ontwerp voor een decoratieve toets zorgt.

Het grote, ranke raamprofiel Artline XL laat overvloedig daglicht binnen. De vrijwel onzichtbare raamprofielen geven een modern uitzicht aan het gebouw. De ramen zijn aanpasbaar met een ruime keuze aan scharnieren en krukken. Hierdoor is elk raam op maat gemaakt.

Deel dit artikel:
Onze partners