PCP en Drieskens & Dubois ontwerpen Residentie Rembrandt in Genk

In het centrum van Genk, op de hoek van de Bochtlaan en de Europalaan, bouwt Som met architectenbureaus PCP en Drieskens & Dubois Project Residentie Rembrandt. De voormalige feestzaal was in de jaren 70 en 80 een heel bekende uitgaansplek. Even werd het pand gebruikt als wokrestaurant maar nu staat het al jaren leeg.

In het centrum van Genk, op de hoek van de Bochtlaan en de Europalaan, bouwt Som met architectenbureaus PCP en Drieskens & Dubois Project Residentie Rembrandt. De voormalige feestzaal was in de jaren 70 en 80 een heel bekende uitgaansplek. Even werd het pand gebruikt als wokrestaurant maar nu staat het al jaren leeg.
Som Project pakt de leegstand in Genk aan en start er in de zomer van 2013 met de afbraak van het pand en de bouw van 41 luxe appartementen en diverse handelsruimtes. Bakker, slager en supermarkten liggen op wandelafstand van Residentie Rembrandt. Ook de verschillende scholen die Genk rijk is bevinden zich in de buurt, ofwel op wandelafstand, ofwel makkelijk bereikbaar met de bus die in de onmiddellijke nabijheid haltes heeft. De Molenvijvers liggen ook vlakbij.
Residentie Rembrandt is zo gebouwd dat iedere bewoner van maximale privacy kan genieten op zijn of haar terras. Het project bestaat uit 41 appartementen (verdeeld over 5 verdiepingen) met gelijkvloers 1300 m² aan handelsruimte. Er zijn appartementen met 1, 2 en 3 slaapkamers, met bewoonbare oppervlaktes van 75 m² tot 138 m² en terrassen van 15 m² tot 100 m². Ondergronds zijn er parkeerplaatsen en bergingen. Ook met mindervaliden is rekening gehouden: er zijn mindervalide parkeerplaatsen en alle gemeenschappelijke ruimtes zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Het ontwerp van Residentie Rembrandt is  het resultaat van een samenwerking tussen architectenbureaus PCP uit Genk en Drieskens & Dubois uit Hasselt. Er wordt gewerkt met duurzame materialen en aan de afwerking van de appartementen wordt de nodige aandacht geschonken.


 

Deel dit artikel:
Onze partners