Philips verlicht het gerenoveerde gemeentecentrum van Waarschoot

Philips heeft het gerenoveerd gemeentecentrum van Waarschoot in de spotlights geplaatst met een totaal nieuwe verlichting. De straten van het centrum maar ook de markt, het stadhuis, de parkings en enkele oude gebouwen worden voortaan met energie-efficiƫnte oplossingen verlicht. Samen met netbeheerder Eandis heeft Philips een ontwikkelingsproject volledig op maat voor de gemeente Waarschoot uitgewerkt.
Philips heeft het gerenoveerd gemeentecentrum van Waarschoot in de spotlights geplaatst met een totaal nieuwe verlichting. De straten van het centrum maar ook de markt, het stadhuis, de parkings en enkele oude gebouwen worden voortaan met energie-efficiënte oplossingen verlicht. Samen met netbeheerder Eandis heeft Philips een ontwikkelingsproject volledig op maat voor de gemeente Waarschoot uitgewerkt.
LED-innovaties op maat voor stadsverlichting

De gemeente wenste bovenal haar centrum op te waarderen, zonder evenwel de energiekosten uit het oog te verliezen. Daarnaast diende de witte verlichting de weggebruikers meer zichtbaarheid te verlenen en het veiligheidsgevoel te verhogen in de gemeente.Voor de opwaardering van de omgeving werden verschillende LED-oplossingen gebruikt. Ze werden niet alleen op het plein geïnstalleerd, maar ook aangewend om het stadhuis en enkele andere opmerkelijke gebouwen in het centrum een nieuwe uitstraling te geven.
Cosmopolis-technologie

In bepaalde straten werden CitySoul armaturen geplaatst, voorzien van de Cosmopolis-technologie die in Turnhout wordt ontwikkeld en geproduceerd. Het geheel zorgt voor een uniform wit lichtbeeld in heel de gemeente, met een elektriciteitsverbruik, voor de verlichtingspost, van iets meer dan 8 KW.
“Door deze verlichting toont Philips een voorbeeld van een leefbare stad, een veilige en prettige leefomgeving die op een energie-efficiënte manier wordt gerealiseerd”, zo besluit Ann Coopman, burgemeester van Waarschoot.

Deel dit artikel:

Onze partners