Pivoterende room divider ANYwaydoors opnieuw in de prijzen

Sommigen noemen het een deur. ANYWAYdoors spreekt van een imposante "Room Divider". Een taatsdeur van formaat die je dankzij de unieke Stealth Pivot zonder inbouwdelen in de vloer monteert. Je plaatst de "Room Divider" evengoed in nieuwe gebouwen als in bestaande woningen en kantoren. Die stijlvolle veelzijdigheid heeft ook indruk gemaakt op de jury van de iF DESIGN AWARD, die het ontwerp voor 2017 een prestigieuze DESIGN AWARD toekende.

De toekenning van de iF DESIGN AWARD 2017 is een zoveelste bekroning. In 2016 haalde ANYWAYdoors met de "Room Divider" 2 AZ Awards binnen in de categorieën best architectural product en People’s Choice. Datzelfde jaar ontving het bedrijf ook een Architizer A+Award, met een special mention als industry leader for architecture and design. In 2015 al het ontwerp een Red Dot Award in de categorie product design.

 

Stealth Pivot

Taatsdeuren draaien om een denkbeeldige verticale as. Met hun immense formaat geven ze de kamer een zekere grandeur. Enige nadeel was dat het scharniersysteem in de vloer moest worden ingebouwd. De Stealth Pivot – het discrete 360° pivotscharnier van ANYWAYdoors – maakt hier een eind aan.

 

Geen inbouwdelen

Weg met die muren. Of het nu op kantoor is of in huis, grote kamers die in elkaar overlopen geven je ruimte. Maar op sommige momenten wil je geslotenheid. En dan is de "Room Divider" met zijn Stealth Pivot ideaal. Je brengt het scharnier aan zonder inbouwdelen, bovenop de afgewerkte vloer. Het is onzichtbaar in de deur of draaiende wand ingebouwd. Open of dicht, de "Room Divider" voegt onmiskenbaar klasse toe en ziet er stijlvol en discreet uit in elke positie.

 

Met of zonder omlijsting

Goed nieuws voor puristen: elke deur kan je gerust ook zonder omlijsting plaatsen, want de scharniertechniek is volledig in het deurpaneel ingebouwd. In een dergelijke opstelling wordt de Stealth Pivot lokaal bovenop de volledig afgewerkte vloer en het plafond verankerd. Onder en boven de deur zit een spatie (kier) van 12.5 mm, links en rechts van het deurpaneel is dat 4 à 5 mm.

 

Zware deur, lichte bediening

Of ze nu uitgevoerd zijn in aluminium met glas of in volkern (Resopal Massiv), met het pivotscharnier van ANYWAYdoors draai je deuren of wanden tot 150 kg moeiteloos open. In beide richtingen of – naar wens – begrensd in één richting. De hightech comfortsluiting in het scharniersysteem maakt de wanden ook zelfsluitend. Ook handig is de mechanische open-functie waarmee je de deur of wand vastzet in een positie van 90°. Ideaal om vlot te passeren.

ALS EEN DRAAIMOLEN

De verticale as kan in het midden van de deur of wand zitten, waardoor hij 360° kan draaien. Of, je kunt hem excentrisch plaatsen: met de as buiten het midden. In dat geval bevindt het draaipunt zich op minimaal 150 mm van de rand. Bij deuren breder dan 1.300 mm wordt om stabiliteitsredenen een verhouding van 1/3 aangehouden.

 

Compacte montage

Een deur of wand mag gerust opvallen. De scharnieren blijven best uit zicht. En dat doen ze, met een inbouwhoogte van maar 40 mm en een breedte van 25 mm worden ze onzichtbaar in het deurpaneel ingewerkt. Je bevestigt de scharnieren op de vloer met 2 bouten en pluggen tot +/- 45 mm diep. De "Room Divider" is dus geschikt voor nieuwbouw én renovatie. Met elke vloeropbouw, met of zonder vloerverwarming.

 

Stille techniek

Je verwacht het niet. Maar door de handige sluittechniek gaat ook een grote deur of wand geruisloos open en dicht. ANYWAYdoors gebruikt een gepatenteerde techniek in de vorm van een convex kunststof profiel op het deurblad (♂) en een concave kunststofaanslag (♀) in de deuromlijsting. Elke deur open je naar wens 90°, 180° of 360°. Zelfs bij 180° of 360° is er een perfecte afsluiting.

Deel dit artikel:

Onze partners