Plafondoplossingen bieden architecten en aannemers creativiteit bij gebouwontwerp

De beleving van een gebouw door de creatie van een aangename omgeving neemt toe aan belang, ook voor grote, publieke bouwprojecten. Hunter Douglas Architectural speelt met zijn ingenieuze plafondsystemen in op die trend en biedt zo architecten en aannemers de beste oplossing. Het bedrijf zet in op akoestisch comfort met het Massief Houten Grill plafondsysteem en met het bekroonde HeartFelt® modulaire viltsysteem laat het architecten en aannemers toe creatief om te springen met het ontwerp van een gebouw.

Akoestisch comfort in een kantoor, school of openbaar gebouw is belangrijk voor ons welzijn. Een slechte akoestiek heeft immers gevolgen voor onze gezondheid, communicatie, veiligheid, productiviteit en leerprestaties. De hoogwaardige akoestische plafondproducten van Hunter Douglas bieden daarom de beste oplossing voor uitstekende akoestische prestaties, comfort en esthetisch aanzicht.

Zo is het Massief Houten Grill plafondsysteem door zijn open karakter zeer geschikt voor akoestische ruimtes. Hout straalt niet alleen warmte en gezelligheid uit, het is ook erg duurzaam en heeft een minimale milieubelasting. Hunter Douglas creëerde een unieke draagstructuur en brandstabiele samenstelling, waardoor deze innovatieve plafondoplossing ook voldoet aan de gestelde eisen op gebied van brandstabiliteit. Het plafondsysteem beantwoordt aan de standaard Europese brandveiligheidsnorm EN13964 en de brandstabiliteitseis van 30 minuten volgens NBN 713.020.

 

Kleuren en texturen zorgen voor creatieve plafonds en wanden

Naargelang de plafondoplossing maakt Hunter Douglas gebruik van verschillende texturen, waardoor tal van ontwerpopties voor gebouwen ontstaan. Daarmee kunnen aannemers en architecten creatief aan de slag. Zo biedt het bekroonde HeartFelt® modulaire viltsysteem een innovatieve oplossing voor creatieve en speelse plafonds en wanden. Het systeem is geschikt voor gebruik in meerdere omgevingen, waaronder bedrijven, retail, vrije tijd, openbare ruimte, horeca, gezondheidszorg, onderwijs of woningen.

Daarnaast levert het systeem superieure akoestische prestaties en is het eenvoudig te installeren op speciaal ontworpen dragers. Ook kleur is belangrijk in het HeartFelt® modulaire viltsysteem. Het vilten plafond is beschikbaar in zeven grijstinten en vijf aardetinten. De combinatie van die kleuren biedt architecten en ontwerpers de mogelijkheid een warme en rustgevende sfeer in een ruimte of interieur te creëren.

Daarnaast zorgen de houten plafonds niet alleen voor een natuurlijke en warme uitstraling, maar zijn ze ook erg duurzaam en hebben ze een minimale milieubelasting. 

Sinds de lancering in 2017 als lineair paneel is de vraag naar HeartFelt® gegroeid. Dankzij die toenemende populariteit heeft Hunter Douglas ook een afgerond paneel en een baffle aan het portfolio toegevoegd.

Bron: Hunter Douglas

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage