PrégyWAB: de extra vochtwerende plaat van Siniat

Siniat heeft recent zijn PrégyWAB gipsplaat gelanceerd. De gipsplaat is bestemd voor zeer vochtige ruimtes en plekken met verhoogde vochtigheid. Of ze nu geplaatst wordt in douches, keukens of sauna’s, de PrégyWAB kan vocht en schimmel de baas.
Siniat heeft recent zijn PrégyWAB gipsplaat gelanceerd. De gipsplaat is bestemd voor zeer vochtige ruimtes en plekken met verhoogde vochtigheid. Of ze nu geplaatst wordt in douches, keukens of sauna’s, de PrégyWAB kan vocht en schimmel de baas.
Geen vochtplekken of schimmels

Vanaf nu kunnen gipsplaten ook gebruikt worden in vochtige ruimtes. De oranje WAB-gipsplaat (‘wet area board’) biedt een grotere vocht- en schimmelwering in combinatie met de gemakkelijke verwerkbaarheid van een gipsplaat.

Plaatsingscomfort

De PrégyWAB heeft het zelfde plaatsingscomfort als de gewone gipsplaat. Je kan de plaat snijden met een breekmes, voorboren hoeft niet, ze is makkelijk te schilderen of te bezetten met bijvoorbeeld faïence en een primer is niet nodig. Installatie gebeurt met de gebruikelijke profielen en schroeven, voor de voegen heeft Siniat een speciaal extra-vochtwerend gemixt voegmiddel ontwikkeld en een voegband van 50 mm.

Bovendien is de PrégyWab-gipsplaat lichter dan een waterafstotende cementplaat, een extra voordeel voor de installateur. De plaat kan zowel worden toegepast op wanden als plafonds en laat zich moeiteloos combineren met andere gipsplaten van Siniat. De PrégyWAB-platen zijn verkrijgbaar in afmetingen van 1200 x 2400, 1200 x 2600 en 1200 x 3000 mm en zijn 12,5 mm dik.
Deel dit artikel:

Onze partners