Primeur van Interalu: klimaatplafond met open structuur

Interalu pakt uit met een primeur in de sector van de klimaatbeheersing met de lancering van het nieuwe SAPP ceiling. Voor het eerst worden de techniek en de voordelen van een klimaatplafond gecombineerd met een open structuur. Dat biedt esthetische opportuniteiten voor de ontwerpers en resulteert in een aantal voordelen op het vlak van energie en klimatisatie.
Met de lancering van het nieuwe  SAPP ceiling pakt Interalu uit met een primeur in de sector van de klimaatbeheersing. Voor het eerst worden de techniek en de voordelen van een klimaatplafond gecombineerd met een open structuur. Dat biedt niet alleen esthetische opportuniteiten voor de ontwerpers. Ook op het vlak van energie en klimatisatie resulteert dit in een aantal voordelen.Al is het basisprincipe van de SAPP ceiling klassiek, het is vooral de open structuur die het plafond uniek maakt.


Bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen, hecht Interalu veel belang aan interactie met de ontwerpers. Ook deze innovatie is er gekomen op vraag van en in samenspraak met enkele vooraanstaande architecten en ingenieurs die vragende partij waren voor een klimaatplafond met een open structuur, om zo de massa van het gebouw bereikbaar te houden.

Het nieuwe klimatisatieconcept kreeg de naam SAPP ceiling, hetgeen staat voor Smart Acoustic Passive Power. Het systeem is ontworpen voor gebouwen die conceptueel de hoogste duurzaamheid- en ecologienormen nastreven, maar dit willen koppelen aan het behoud van flexibiliteit én een thermisch en akoestisch comfort.

Nachtspoeling of nachtkoeling

Het basisprincipe van de SAPP ceiling is klassiek: water stroomt door leidingen in het plafond, en brengt zo de ruimte op de gewenste temperatuur. Het is vooral de open structuur die de SAPP ceiling uniek maakt. Deze maakt het immers mogelijk om via nachtspoeling de massa van het gebouw te integreren in het ecologische energieconcept van het project. De open structuur laat ook convectie toe, hetgeen resulteert in een hoge efficiëntie en snelheid. Dankzij de lage inertie en de hoge conductiviteit absorbeert het plafond zelf nauwelijks energie en fungeert het puur als ‘doorgeefluik’ van energie waardoor er ook geen energie verloren gaat. Dit sluit nauw aan bij de bedrijfsfilosofie van Interalu die streeft naar een minimale ecologische impact. Vandaar ook dat het systeem enkel opgebouwd is uit perfect recycleerbare materialen.Akoestisch comfort

Dankzij de open structuur van SAPP ceiling kan het systeem ook uitgerust  worden met verticale akoestische baffels. In combinatie met de geperforeerde panelen hebben zij een absorberend effect in het spraakgebied.Het klimatisatieconcept kreeg de naam SAPP ceiling, dat staat voor Smart Acoustic Passive Power.

De SAPP ceiling is een totaalsysteem, waarbij alle technieken (ventilatie, verlichting, led,…) in één systeem geïntegreerd worden.
Met de SAPP ceiling mikt Interalu in de eerste plaats op kantoorgebouwen, maar ook voor onder meer shoppingcentra, openbare gebouwen, transportinfrastructuur en andere projecten kan SAPP voordeel bieden. 
Deel dit artikel:
Contacteer Interalu
Onze partners