Project G: de (r)evolutie naar een andere manier van leven

Project G is een ambitieus persoonlijk project van Bert Buytaert, multidisciplinair designer van beroep, waarmee hij zich de vraag stelt hoe het anders kan. Hoe kan je betaalbaar, mooi en kwaliteitsvol leven en wonen en hoe kan het politiek, economisch en ecologisch anders. Project G.

Project G is een hedendaags, ecologisch ‘co-housingproject, dat zich onderscheidt door de nadruk te leggen op de privacy, een natuurlijke omgeving en ECO-units. Het project zit momenteel nog in de startfase en is op zoek naar enerzijds geïnteresseerde mensen en anderzijds mensen die hun kennis ter beschikking kunnen en willen stellen om dit woonproject verder uit te werken en waar te maken.

"Anders wonen begint bij kleiner wonen", stelt Bert Buytaert zijn project voor. "Door het slim gebruiken van moduleerbare meubels en ruimtes kan veel plaats gewonnen worden en kleiner wonen verlaagt ook de woonkost. Wat heb je immers aan een grote slaapkamer die de ganse dag leeg staat?"

Project G voorziet private ecologische woningen (voorzien van eigen hernieuwbare energie) met gemeenschappelijke ruimtes - zoals een wasbar, een zithoek of een moestuin. Het wonen in een groene omgeving zal bijdragen aan een verhoogd levenscomfort.

 

Meer ruimte

Een gemiddelde woning kost vandaag 250.000 euro. Een G-woning zou er al kunnen zijn vanaf 100.000 euro. Naast het puur financiële ziet Buytaert hier nog andere voordelen in: "Meer ruimte voor sparen, maar ook meer budget te besteden aan vrije tijd en levenscomfort. Van de 100 m² in de gemiddelde woning van vandaag wordt zo’n 30 tot 50 m² overdag gebruikt. Door de moduleerbare ruimtes in een G-woning kan er makkelijk heel wat bespaard worden op ruimte en verwarming."

De zelfvoorzienende ECO-units zetten de in de dag gebruikte leef-oppervlakte op de eerste plaats: slaapplaats en circulatie worden met een creatief architecturaal ontwerp en modulaire systemen efficiënter ingetekend.

"De droom is al het halve werk", zo besluit de multidisciplinair designer nog. 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage