Promat stelt PROMAFOUR voor op Batibouw

Promat International NV – High Performance Insulation (HPI), specialist in industriële oplossingen voor brandveiligheid, stelt op Batibouw zijn nieuwste product voor. PROMAFOUR is een systeem dat zorgt voor een veilige, duurzame en esthetische omkasting van haarden, kachels en schoorstenen.

Promat International – High Performance Insulation, specialist in industriële oplossingen voor brandveiligheid, stelt op Batibouw zijn nieuwste product voor.
PROMAFOUR is een systeem dat zorgt voor een veilige, duurzame en esthetische omkasting van haarden, kachels en schoorstenen.

PROMAFOUR

Het PROMAFOUR-systeem is gebaseerd op cementgebonden calcium silicaat PROMAFOUR-platen, en werd speciaal ontwikkeld voor de constructie van isolatiemantels rond haarden en schoorstenen. De platen worden bevestigd op een frame, bestaande uit metalen U-profielen op de vloer en aan het plafond en verticale PROMAFOUR-studs.
De PROMAFOUR-platen zijn, in tegenstelling tot andere materialen zoals o.a. gipsgebonden platen, bestand tegen hoge temperaturen en dit gedurende lange tijd. Volgens de fabrikant zijn ze bovendien mechanisch sterk en kunnen ze naadloos afgewerkt worden.tekening opbouw haardPromat International - High performance Insulation

Promat ontwikkelt isolatiesystemen voor de bouw en de industrie, met het oog op meer veiligheid en energiebesparing. Deze producten bestaan uit plaatmaterialen met hoge of lage densiteit, spuitmortels, en hoogtemperatuurbestendige materialen, zoals dekens en textielproducten.
De Promat-materialen zijn gebaseerd op de Calcium Silicaat Technologie: d.m.v. een gecontroleerd reactieproces produceert Promat een ‘engineered’ CalciumSiliciumHydraat (CSH).

De afdeling High Performance Insulation van Promat International NV heeft een uitgebreid portfolio van materialen die oplossingen bieden bij hoogtemperatuurisolatie binnen alle industrieën.
Met een temperatuurgebied van 250°C tot 1650°C kunnen deze producten gebruikt worden voor thermische en elektrische toepassingen.
De fabrikant is een referentie binnen de aluminium-, vuurvast-, energie-, luchtvaart-, metallurgie/staalproductie-, nucleaire en glasindustrie.

 

Deel dit artikel:

Onze partners