Promat verzekert brandveiligheid van ontmoetingscentrum in Nederename

Om tegemoet te komen aan de noden van de verschillende lokale verenigingen, bouwt Stad Oudenaarde een energiezuinig ontmoetingscentrum in Nederename. Daarbij wordt beroep gedaan op de expertise van Promat International om de houten draagstructuur van de vloeren en wanden in het gebouw te beschermen tegen brand.
Om tegemoet te komen aan de noden van de verschillende lokale verenigingen, bouwt Stad Oudenaarde een energiezuinig ontmoetingscentrum in Nederename. Daarbij wordt beroep gedaan op de expertise van Promat International om de houten draagstructuur van de vloeren en wanden in het gebouw te beschermen tegen brand.Een energiezuinig ontmoetingscentrum

Het centrum is ontworpen door architecte Gudrun Verschueren van de dienst Bestuur Infrastructuur Oudenaarde en wordt volledig opgetrokken in houtskeletbouw door het aannemingsbedrijf P. Nijs NV. Het gebouw bestaat uit een polyvalente zaal, omgeven door een aantal functionele ruimten zoals een volledig ingerichte keuken, een bar en een archiefruimte. De bouwwijze die wordt gehanteerd, kadert volledig in de strategie van duurzaam bouwen van de Stad Oudenaarde. Het gaat hier dus om een lage-energiegebouw, dat omwille van het afwisselende gebruik ook snel moet kunnen worden opgewarmd.Promatproducten voor de houten wanden en vloeren

De dragende houten wanden, opgebouwd met houten stijlen van 33 x 213 mm, glaswolisolatie en aan beide zijden een OSB-plaat, worden aan elke zijde beschermd d.m.v. een PROMATECT-100 plaat van 20 mm. De PROMATECT-100 platen zullen ervoor zorgen dat de maximumtemperatuur van de onderliggende OSB-plaat na 60 minuten beperkt blijft tot 400°C.
Voor de dragende houten vloeren volstaat een PROMATECT-100 plaat van 15 mm voor een brandweerstand van Rf 1h. De PROMATECT-100 platen met rechte boorden worden tegen elkaar geplaatst met een maximale speling van 1,5 mm. Het plamuren van de voegen is niet noodzakelijk voor het behalen van de vereiste brandweerstand. In dit project zal in totaal ca. 1000 m² PROMATECT-100 verwerkt worden.

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners