Propaint, Knaufs nieuw gamma plamuren

Voor de schildersbranche ontwikkelde Knauf zijn nieuwe Propaint gamma plamuren. De gebruiksklare pasta's helpen de vakman een degelijke afwerkinggraad af te leveren. De Propaint-plamuren bieden volgens Knauf oplossingen voor werfsituaties die een korte opleveringstijd en kwaliteit voorop stellen. Het gamma bestaat uit gebruiksklare plamuren voor nieuwbouw en renovatie voor de meest voorkomende ondergronden in de bouw.

Professionele ondersteuning

Met de Propaint-producten kan de schilder altijd vertrekken van een goede ondergrond.  De plamuren kunnen ook bij elke invoeringsfase worden ingezet en zijn voor 100% compatibel met Knauf gipsgebonden producten. Deze troeven ontwikkelde Knauf voor de professionele schilder met specifieke behoeften en vereisten, zoals eisen bij kritische ondergronden zoals glasvezels, sierpleisters en bij een korte opleveringstijd. De verpakkingen en samenstelling van het Propaint gamma behoren bovendien tot de hoogste klasse A+ wat betreft VOC-emissies.

Verschillende types

Het nieuwe gamma van Knauf bestaat uit vier verschillende producten:

Propaint All In One is een witte, lichte en multifunctionele plamuur die bestemd is voor het plaatsen van wapeningsbanden en voor de naadafwerking van gipsplaten.  De pasta droogt zonder te krimpen en is makkelijk om te schuren. Bovendien vermindert Knaufs Dust Control technologie stof tijdens het schuren.

Propaint Comfort is een harde witte eindplamuur die toch gemakkelijk is om te schuren. De plamuur is bedoeld als schraaplaag of gladzetter voor gipsplaten, cement, (cellen)beton, oude verflagen, glasvezels en sierpleisters in nieuwbouw of renovatie.

Propaint Finitura dient als schraaplaag of kan gebruikt worden voor het glad zetten voordat de schilder verven en gesatineerde of glanzende lakverven aanbrengt om lichte gebreken op oude verflagen weg te werken.

Propaint Roll & Spray  kan gebruikt worden als schraaplaag of voor het gladzetten voordat verven en gelijmde bekledingen worden aangebracht.  De schilder kan dit product aanbrengen met een airless-installatie of met een gewone rol.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage