Protect onderstreept het belang van het werfverslag

Op woensdag 13 november 2013 organiseerde Protect een seminarie voor zijn klanten en jonge architecten rond het thema 'Werfverslagen: belang en praktische aanpak' in de Kinepolis in Hasselt. Aansluitend werd de film Marina getoond, waarin Matteo Simoni, zoon van architect Vittorio, schittert als de jonge Rocco Granata.
Op woensdag 13 november 2013 organiseerde Protect een seminarie voor zijn klanten en jonge architecten rond het thema ‘Werfverslagen: belang en praktische aanpak’ in de Kinepolis in Hasselt. Aansluitend werd de film Marina getoond, waarin Matteo Simoni, zoon van architect Vittorio, schittert als de jonge Rocco Granata.
De medewerkers van Protect stellen heel regelmatig vast dat in het kader van de wettelijke controleplicht architecten, die hun opdracht op een goede manier hebben uitgevoerd, toch vaak aansprakelijk gesteld worden omdat ze hun werfcontrole onvoldoende of niet precies genoeg hebben gedocumenteerd. De enige manier om dit te voorkomen is door te zorgen voor een sluitend bewijsmiddel: een goed opgesteld werfverslag. In het seminarie werden de meest voorkomende tekortkomingen toegelicht op basis van een aantal concrete cases.
Christophe Roelandt (gedelegeerd bestuurder Protect) lichtte het belang van de werfverslagen toe aan de hand van enkele schadecases en vertelde over de veelvoorkomende tekortkomingen en nalatigheden in werfverslagen. Zo durft het al eens fout te lopen bij de controle op de inplanting, de coördinatie en integratie van gespecialiseerde studies en een voorafgaande controle van enventuele naburige panden.

Geert Blervacq (partner BURO II & ARCHI + I) sprak nadien het publiek toe over de praktische aanpak via enkele handige tips & tricks en toonde aan de hand van voorbeelden stap voor stap hoe je een verslag het beste opstelt.

Achteraf kwam ook acteur Matteo Simoni nog even langs.Aansluitend werd de nieuwe prent ‘Marina’ vertoond. Achteraf verzorgde de band van Vittorio Simoni, wiens zoon Matteo de rol van de jonge Rocco Granata voor zijn rekening neemt, een muzikaal slot met enkele nummers uit de film.

Vittorio Simoni (midden) gaf het beste van zichzelf op drum en geselde de vellen dat het een aard had.

Deel dit artikel:

Onze partners