Provincie West-Vlaanderen schrijft Prijs voor Architectuur uit

De provincie West-Vlaanderen roept in 2015 de Prijs voor Architectuur tot leven. Deze prijs gaat over architecturale creaties van de laatste vier jaar en is niet themagebonden. 

Criteria

Deelnemers moeten voldoen aan een aantal criteria alvorens in aanmerking te komen voor de Prijs voor Architectuur. Alle architectuurcreaties moeten ofwel gerealiseerd zijn in de provincie West-Vlaanderen of van de hand zijn van een West-Vlaamse architect. Deze architect mag zowel in West-Vlaanderen geboren zijn als er gedomicilieerd zijn of ingeschreven op de tabel van de architecten of de lijsten van de architecten-stagairs van de Orde van Architecten in West-Vlaanderen.

Deelname

De Prijs is bedoeld voor architecturale realisaties die in gebruik werden genomen tussen 1 januari 2011 en 31 december 2014 en is niet themagebonden.  De Prijs bedraagt een bedrag van €5000, maar daarnaast worden ook andere premies toegekend, zoals de aanmoedigingspremie voor jong talent van de Provinciale Raad van de Orde van Architecten en Archipel. Het totale beschikbare prijzengeld bedraagt €12 500. Het wedstrijdreglement en het deelnemingsformulier zijn beschikbaar op de website van de provincie. De deadline voor de inzending van het deelnemingsdossier is maandag 16 maart 2015. De beoordeling gebeurt aan de hand van de deelnemingsdossiers, maar eventueel kan ook een bezoek aan een aantal projecten plaatsvinden.

Deel dit artikel:
Onze partners