Re-Vive en Wilma ontwikkelen een gemengd stedelijk project langs de Dender in Aalst

Re-Vive en Wilma Project Development hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de herontwikkeling van de voormalige terreinen van Tupperware aan de oevers van de Dender, in de stationsomgeving van Aalst. De partners zullen een gemeenschappelijke ontwikkeling uitvoeren in een 50/50 verband. Voor het ontwerp van het masterplan werd een wedstrijd uitgeschreven. De deelnemende bureaus zijn: BUUR, AWG, Office Kersten Geers David Van Severen, Achtergael en Wiel Arets Architects.
Re-Vive en Wilma Project Development hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de herontwikkeling van de voormalige terreinen van Tupperware aan de oevers van de Dender, in de stationsomgeving van Aalst. De partners zullen een gemeenschappelijke ontwikkeling uitvoeren in een 50/50 verband. Voor het ontwerp van het masterplan werd een wedstrijd uitgeschreven. De deelnemende bureaus zijn: BUUR (Leuven), AWG (A’pen), Office Kersten Geers David Van Severen (BXL), Achtergael (Gent) en Wiel Arets Architects (NL).
Re-Vive is gespecialiseerd in de duurzame reconversie van brownfields en Wilma Project Development heeft een ruime ervaring opgebouwd met binnenstedelijke (her)ontwikkelingen. Beide partners zullen hun kennis en ervaring inbrengen in het project. Re-Vive en Wilma organiseren een wedstrijd voor een ontwerpstudie. Nadien zal een stedenbouwkundige vergunning worden aangevraagd.

De oude gebouwen van Tupperware stonden al geruime tijd leeg en de gronden dienen gesaneerd te worden wegens historische verontreiniging veroorzaakt door de voormalige textielactiviteit. Re-Vive bereikte een akkoord met Tupperware over de overname van de gebouwen inclusief de saneringsverplichtingen en ging over tot de aankoop in samenwerking met Wilma. Na de sanering is op het terrein van 37.000 m2 langs de Dender een gemengde ontwikkeling gepland met een totale brutovloeroppervlakte van ongeveer 60.000 vierkante meter, met appartementen, woningen en ondersteunende functies. Het project zal een duurzaam karakter krijgen en een meerwaarde betekenen voor de buurt waarin wordt geïnvesteerd. De ontwikkeling zal vermoedelijk 10 jaar in beslag nemen. De start van de bouwwerken is voorzien voor de 2de helft van 2012.

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners