Real Estate Award voor ArchitectenWoning

De Confederatie van Immoberoepen maakte  op 24 april de winnaars bekend van de Real Estate Awards.
Kristof Welleman van ArchitectenWoning kreeg de titel Vastgoedbelofte 2014.
ArchitectenWoning begon met het concept om vastgoed met een architecturale meerwaarde te verkopen.

Kristof Welleman van ArchitectenWoning kreeg in Brussel de titel Vastgoedbelofte 2014. De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) maakte  op 24 april de winnaars bekend van de Real Estate Awards, de Oscars van de vastgoedsector. Kristof Welleman kwam daar uit de bus als absolute vastgoedbelofte van het jaar.

De Real Estate Awards

De Real Estate Awards zijn de belangrijkste vastgoedprijzen van het jaar. Elk jaar worden de beste vastgoedondernemer en vastgoedbelofte via live stemming gekozen. Een professionele jury verkiest ook de beste vastgoedstudent. Niet alleen de gevestigde waarden worden tijdens de awards in de kijker gezet, ook nieuwe talenten worden jaarlijks bekroond. Daarvoor moet de nieuwkomer een vooraf gemonteerd filmpje tonen waarin hij het publiek probeert te overtuigen van zijn eigen vastgoedverhaal. Van de genomineerden werd dit jaar Kristof Welleman van ArchitectenWoning uitgekozen.

ArchitectenWoning

ArchitectenWoning is een jong makelaarskantoor uit Gent dat twee jaar geleden begon met het concept om vastgoed met een architecturale meerwaarde te verkopen. Welleman vertelt: "Het gaat vooral om modernistische panden van gerenommeerde architecten. Doorgaans ook iconische architecten van eigen bodem zoals een Willy Van Der Meeren, een Juliaan Lampens of een Lucien Engels. Ons doel: de juiste mensen bij de juiste woning brengen. En dat altijd aan de juiste prijs".  

Vastgoedmakelaar Kristof Welleman, designexpert Frederic Rozier en een projectcoördinator maken dit idee al twee jaar lang waar. Het hoofddoel van ArchitectenWoning is panden taxeren die na een strenge screening geschikt worden bevonden en daar vervolgnes een prijskaartje aan te hangen met nauwkeurige verrekening van de architecturale meerwaarde.

Business new style

ArchitectenWoning  klasseert zichzelf onder het etiket business new style. Welleman legt uit: "We geloven niet in concurrentie maar in partnerships en opportuniteiten. Krijgen we bijvoorbeeld panden binnen die niet echt in ons referentiekader passen, dan geven we die gewoon door aan andere makelaars. En omgekeerd. Dat is veel aangenamer werken. We go for fun too."

Sinds de opstart verkocht ArchitectenWoning al een twintigtal panden en hun database telt meer dan tienduizend inschrijvingen. Het vastgoedkantoor kan bovendien rekenen op (internationale) ambassadeurs die passioneel bezig zijn met modernistische  architectuur, behoud van patrimonium en de jacht op het juiste punt. Dit jaar krijgen ze erkenning voor hun werk in de vorm van een Real Estate Award.

Deel dit artikel:
Onze partners