REHAU stelt de nieuwe generatie intelligente ruimtethermostaat voor

REHAU stelt de nieuwe generatie NEA SMART 2.0 ruimtethermostaat voor oppervlakteverwarmings- en koelingssystemen voor. De ruimtethermostaat zet in op een aantrekkelijk ontwerp, ongecompliceerde installatie, eenvoudige bediening en vele handige slimme functies.

Smart home-oplossingen zijn trendy en  worden steeds meer in gebouwen gebruikt. Volgens een representatief consumentenonderzoek van de Centrale Vereniging voor de Elektrotechniek en Elektronica-industrie (ZVEI), gebruikt één op de vijf Duitsers al netwerkfuncties binnen hun eigen vier muren. Bijna 40 procent van hen bedient hun verwarmingssysteem op afstand. REHAU biedt de juiste totaaloplossing met de NEA SMART ruimtethermostaat. Met meer dan 30 jaar ervaring op dit gebied, heeft het bedrijf nu zijn succesvolle product verder ontwikkeld en introduceert het een nieuwe generatie met tal van "slimme" functies. Het systeem kan gemakkelijk worden bediend via de app van thuis uit of onderweg.

 

Elegant ontwerp en maximaal comfort

NEA SMART 2.0 maakt indruk met zijn elegante en hoogwaardige ontwerp, dat in deze vorm exclusief verkrijgbaar is bij REHAU. In plaats van een conventioneel LC-display, worden de nieuwe ruimteregelaars geleverd met een aantrekkelijk LED-matrixscherm, dat achter het oppervlak van de thermostaat wordt geplaatst en door de behuizing schijnt. In de BUS-versie zijn de thermostaten ook uitgerust met een subtiel verlicht lichtframe. De ruimteregelaars zijn verkrijgbaar in wit of zwart.

De algoritmen die zijn geïmplementeerd in de ruimteregelaars en de basiseenheden, evenals de evaluatie van de temperatuurverschillen en het regelgedrag in de cloud, maken een aantal slimme functies mogelijk. Op deze manier zorgt NEA SMART 2.0 voor comfortabele temperaturen en dit kamer per kamer, zonder dat de bewoners van het gebouw zich daar zorgen over hoeven te maken. Het systeem leert van het verwarmings- en gebruiksgedrag en past zich automatisch aan. Met behulp van geofencing-technologie detecteert het ruimteregelingssysteem of de bewoners thuis zijn of onderweg zijn naar huis en stelt op intelligente wijze de verwarmingstemperatuur in. Handmatige interventie door de gebruiker is echter ook op elk moment mogelijk: op het apparaat zelf of wereldwijd via de app. Bovendien kan de kamertemperatuur ook gemakkelijk worden ingesteld met spraakbesturing via Amazon Alexa.

Het NEA SMART 2.0-systeem maakt energiebesparingen tot 20 procent mogelijk, omdat de zeer precieze en intelligente besturing effectief overaanbod en dus onnodig energieverbruik voorkomt. Detecteert het systeem bijvoorbeeld een plotselinge daling van de kamertemperatuur wanneer een raam wordt geopend, dan wordt de verwarming tijdelijk uitgeschakeld om energie te besparen.

 

Alles onder controle met de app

Met de intuïtief bedienbare NEA SMART 2.0-app heeft de bewoner in het gebouw altijd alles onder controle, overal ter wereld en op elk moment. Naast de optie om instellingen voor de oppervlakteverwarming in te stellen, biedt de app ook de optie om de energie te monitoren of de gebruiker over de huidige systeemstatus te informeren. Optioneel kan de verantwoordelijke installateur ook de mogelijkheid van onderhoud op afstand krijgen. Zo kunnen, Indien nodig, de besturingsinstellingen snel en effectief worden aangepast, zonder tijdrovende afspraken ter plaatse.

 

Hoge flexibiliteit

NEA SMART 2.0 is beschikbaar als een radio- en BUS-oplossing. De centrale besturingseenheid combineert beide technologieën in één apparaat zonder dat er extra componenten nodig zijn. Dit betekent dat radio- en BUS-componenten als een gemengde installatie kunnen worden gebruikt. Dankzij de modulaire structuur is het NEA SMART 2.0-systeem even geschikt voor gebruik in huizen met één of twee gezinnen als in grotere gebouwen met maximaal 60 kamers. Naast zuivere kamertemperatuurregeling is het ook mogelijk om aanvoertemperaturen te regelen en ontvochtigingseenheden te integreren. NEA SMART 2.0 is ook ideaal voor renovaties.

 

Eenvoudige installatie en inbedrijfstelling

Naast eenvoudige installatie profiteert de plaatser ook van tijdbesparende inbedrijfstelling, omdat alle ruimteregelaars centraal kunnen worden geprogrammeerd. Het systeem wordt gemakkelijk in gebruik genomen met behulp van een smartphone, tablet of pc. Het besturingssysteem compenseert bovendien ook onvoldoende hydraulisch evenwicht, bijvoorbeeld door de bedieningsparameters automatisch aan te passen en de autostart-functie te gebruiken.

Bron: REHAU

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage