Renoveren is meer dan isoleren en luchtdicht verbouwen

Het gerenoveerde badhuis in Antwerpen
Het badhuis voor de renovatie
Gerenoveerde koppelwoning in Wevelgem
De koppelwoning voor de renovatie
Vernieuwbouw villa Waregem
De villa in Waregem voor de renovatie
RenovActive Anderlecht na de renovatie
RenovActive voor de renovatie

In 2050 zullen negen op de tien bestaande huizen in Europa nog in gebruik zijn. Renovatie wint dus ontegensprekelijk aan belang. Isoleren en luchtdicht verbouwen eisen daarbij nog steeds de hoofdrol op, hoewel de aandacht voor een gezond en comfortabel binnenklimaat daar niet los van staat. Met een toepassing in maar liefst dertig van de honderd projecten die op de Vlaamse Renovatiedag hun deuren openden, bewijst Renson als specialist in ventilatie en zonwering dat het op dat vlak ook bij renovatie een relevante bijdrage kan leveren.

Van badhuis tot modern appartementsblok met vraaggestuurde ventilatie

Een grondige gevelrenovatie en een nieuwe aanbouw in een lichte staalstructuur, ingevuld met beton en glas: dat zijn de ingrepen die van dit badhuis in Antwerpen een leefbaar gebouw maakten zonder de authenticiteit te verliezen. Subtiel ingewerkte raamverluchting zorgt voor een continue toevoer van verse lucht en de vraaggestuurde afvoer van vervuilde binnenlucht (samen het C+-ventilatiesysteem) gebeurt perfect op maat van de bewoners.

Locatie: Antwerpen - Architectenbureau Agmen

 

Koppelwoning creatief uitgebreid, met perfect beheersbare zonne-inval

Deze klassieke jaren ’90 woning kreeg een hypermodern achtersteven, zonder het gevoel van geborgenheid te verliezen. Meer woonruimte, een nieuwe keuken en aandacht voor structuur en orde waren cruciaal, maar met raamverluchting en Fixscreen doekzonwering werd ook rekening gehouden met een gezond en comfortabel binnenklimaat waar oververhitting geen kans krijgt.

Locatie: Wevelgem - Architectenbureau Nele Wenes bvba

 

Vernieuwbouw in Californische stijl met structurele zonwering

Deze vrijstaande villa onderging een grondige facelift met bijzondere aandacht voor energiezuinigheid en duurzaam wonen. Buitenmuren werden ingepakt met 15 cm isolatie en bepleistering en ramen werden vergroot waar mogelijk. Om de woning in de zomer te beschermen tegen overmatig binnenvallend zonlicht werd gekozen voor Sunclips luifels boven de ramen en Loggiawood schuifpanelen.

Locatie: Waregem - Architect Simon Vanoutryve

 

Renson partner van RenovActive

Zopas opende het eerste betaalbare en reproduceerbare klimaatrenovatieconcept in Brussel z’n deuren. Een halfopen bebouwing van 80 m², gebouwd in de jaren ’20 en eigendom van sociale huisvestingsmaatschappij Anderlechtse Haard, werd volledig gerenoveerd volgens het RenovActive concept. Renson is met de focus op gezond, comfortabel en milieuvriendelijk wonen een logische partner van dit Velux-project en rustte de woning niet alleen uit met een vraaggestuurd ventilatiesysteem C+ (met Healthbox afvoerventilator en Invisivent raamroosters gecombineerd met voorverwarming), maar ook met Miniscreen doekzonwering.

Locatie: Anderlecht - ONO Architectuur

Deel dit artikel:
Onze partners