Renson bestuurt ventilatiesystemen met app

Renson pakt uit met het vraaggestuurd D+-ventilatiesysteem Endura Delta, dat een stuk verder gaat dan de bestaande D-systemen. Het systeem kan met vraagsturing worden afgestemd op de behoeften van bewoners en onderhoudt automatisch de luchtkwaliteit in de woning. Detectoren in de afzuigunit bepalen op basis van continue metingen hoe intensief er in huis geventileerd moet worden. Om alles nog gemakkelijker te maken, valt dit systeem met een app te besturen van op een smartphone of tablet.

Bediening via app

Renson ontwikkelde een app die het mogelijk maakt de ventilatie-unit vanaf een smartphone of tablet aan te sturen. Op die manier wil Renson de gebruikers betrekken bij een correcte bediening van hun ventilatiesysteem. De bediening via de app is een extra tool om met een D-systeem gemakkelijk en correct te ventileren en zo mee te zorgen voor een gezond binnenklimaat. Via de app is het mogelijk om de algemene luchtkwaliteit te monitoren, het ventilatieniveau te programmeren en het in te stellen op basis van CO2-detectie en vervuiling in huis. De app meldt bovendien wanneer filters moeten worden vervangen. Een standaardprogrammatie is ingesteld op de theoretisch optimale luchtkwaliteit, maar dankzij de app is dit systeem in de praktijk dus heel makkelijk verder af te stemmen op basis van de specifieke ventilatiebehoeften van de gebruiker.

 

D+ of C+

Wie constant thuis is, bewust bezig is met ventilatie en hoge akoestische eisen stelt, opteert best voor een D-ventilatiesysteem. Hierbij komen echter extra kosten voor het onderhoud van de leidingen iedere vijf jaar en van de en warmtewisselaar ieder jaar en het halfjaarlijkse vervangen van de filters. Wie hier niet van wakker wil liggen, kiest beter voor het C+-systeem. Die keuze is tevens afhankelijk van de persoonlijke eisen die de gebruiker stelt op het vlak van onder meer energiezuinigheid. Persoonlijke behoeften spelen hierin een steeds groter wordende rol.

Deel dit artikel:
Contacteer Renson
Onze partners