Renson Fixscreen 100 EVO: windvaste doekzonwering met Connect & Go technologie

Renson, werkzaam in ventilatie en zonwering, optimaliseert zijn windvaste doekzonwering naar kwaliteit, design en montage en introduceert de Fixscreen 100EVO. Deze nieuwe verticale doekzonwering is nog steeds uitgerust met de Fixscreen-technologie, waardoor het doek strak en windvast zit in elke positie. Door het gebruik van de nieuwe gepatenteerde Connect & Go technologie garandeert Renson echter een gemakkelijke (de)montage van de doekrol en de eenvoudige vervanging van doek en motor.
Renson, werkzaam in ventilatie en zonwering, optimaliseert zijn windvaste doekzonwering naar kwaliteit, design en montage en introduceert de Fixscreen 100 EVO. Deze nieuwe verticale doekzonwering is nog steeds uitgerust met de Fixscreen-technologie, waardoor het doek strak en windvast zit in elke positie. Door het gebruik van de nieuwe gepatenteerde Connect & Go technologie garandeert Renson echter een gemakkelijke (de)montage van de doekrol en de eenvoudige vervanging van doek en motor.
Aluminium zijkappen en de integratie van een kabelkanaal in de geleiders en de naar onderen uitneembare doekrol (montagesituatie 7) zijn verdere vernieuwingen, die het comfort van de installateur en de gebruiker verbeteren. Bovendien kan deze Fixscreen, net als de Screenvent Mistral, nu ook voorzien worden van verduisterende doeken voor buitentoepassingen.

Met de Fixscreen ontwikkelde Renson de eerste verticale zonwering, die werkelijk windvast is en insecten buiten houdt. Deze verticale doekzonwering is uitgerust met een ingenieus gepatenteerd geleidingssysteem met Fixscreen-technologie. Daardoor zit het doek strak en windvast in elke positie en behoren klapperende en stukgescheurde screens tot het verleden. Bovendien zorgt een ballastlat met afdichtingsrubber voor een perfecte aansluiting met de dorpel, waardoor de gebruiker intensief kan ventileren, zonder dat insecten het gebouw binnendringen.

Vandaag omvat het Fixscreen-gamma 3 types: Fixscreen 85 voor toepassingen met een breedte tot 2500 mm en een hoogte tot 1600 mm (tot 4 m²), Fixscreen 100 EVO voor afmetingen tot 4000 x 2700 mm (B x H) of 3000 x 3500 mm (B x H) en Fixscreen 150 voor glaspartijen met unieke afmetingen tot 22 m².


    Nu introduceert Renson de Fixscreen 100 EVO, een optimalisatie naar kwaliteit, design en montage. Deze versie van de Fixscreen is net als de andere types uitgerust met het ingenieuze gepatenteerde geleidingssysteem met rits, waardoor het doek in elke positie windvast zit. Door de integratie van de Connect & Go technologie zorgt Renson echter voor een optimalisatie van de montage. Deze nieuwe gepatenteerde elektrische aansluiting garandeert immers een gemakkelijke montage en demontage van de doekrol en een eenvoudige vervanging van het doek of de motor. Vanaf heden zijn er dus geen ongemakken meer met de elektrische kabel bij het borgen van de kast of bij het vervangen van een doek of een motor. Bovendien bevatten de geleiders nu ook een kabelkanaal, waardoor de elektrische kabel volledig weggewerkt kan worden.

Bij de ontwikkeling van deze Fixscreen 100 EVO werd veel aandacht besteed aan de vlotte integratie en het visueel aspect. De profielen en doeken zijn in een uitgebreid kleurengamma leverbaar. Er werd gekozen voor een aluminium kast met een hoogte en diepte van 100 mm. Nieuwe aluminium zijkappen vervangen de kunststof zijkappen en zorgen naast een nog grotere stabiliteit ook voor een esthetische meerwaarde, aangezien ze samen met de profielen gelakt kunnen worden.

Aan de buitenzijde filteren doeken met een zeer hoge zonweringcoëfficiënt warmte en binnenvallend licht, waardoor oververhitting en reflectie worden vermeden. Deze Fixscreen 100EVO kan – net als de Screenvent Mistral - nu ook met volledig verduisterende Soltis B92 doeken voor buitentoepassingen besteld worden (Light Block). Deze screen met verduisterende doeken is geschikt voor breedtes tussen 1000 en 2000 mm en hoogtes tot 2700 mm.

Naast montagesituatie 1 (buiten voor het raam), 4 (binnen op het raam met een omgekeerde kast), 5 (binnen op het raam met beugels) en 6 (binnen voor het raam) is de Fixscreen 100 EVO ook geschikt voor de nieuwe montagesituatie 7, waarbij de doekrol naar onderen wordt uitgenomen. Bij deze montagesituatie wordt de screen in de spouw gemonteerd. Dit is een ideale oplossing voor passief- en laagenergiegebouwen.

De Fixscreen 100 EVO kan gemonteerd worden op aluminium, hout en PVC ramen en is geschikt voor nieuwbouw en renovatie bij particuliere woningbouw en projecten.

Deel dit artikel:

Contacteer Renson

Onze partners