RENSON lanceert HEALTHBOX voor warmtebesparende en vraaggestuurde ventilatie

RENSON heeft met de lancering van de HEALTHBOX, een combinatie ontwikkeld van een energiezuinige, vraaggestuurde ventilator met esthetische afvoermonden. Deze ventilator screent het vochtgehalte in elke ruimte 24 op 24 en stuurt het extractiedebiet automatisch bij.

RENSON heeft met de lancering van de HEALTHBOX, een combinatie ontwikkeld van een energiezuinige, vraaggestuurde ventilator met esthetische afvoermonden. Deze ventilator screent het vochtgehalte in elke ruimte 24 op 24 en stuurt het extractiedebiet automatisch bij.

Bij de ontwikkeling heeft RENSON naar eigen zeggen rekening gehouden met de wensen van installateur, architect en consument. De richtbare afvoer en het unieke automatische calibratiesysteem zorgen voor een eenvoudige montage en regeling. De designroosters en de nieuwe 4-standen bediening met LED’s moet de estheten bekoren.  De HEALTHBOX   vormt bovendien de basis voor Systeem C+ EVO het nieuwste ventilatiesysteem van RENSON, dat zorgt voor een E-peilverlaging met 15 E-peilpunten. 
De ideale ventilatie is volgens Renson een permanente verluchting die gebeurt op een gecontroleerde manier, en waarbij niet méér wordt geventileerd dan strikt nodig is. Met zijn SYSTEEM C+ combineert Renson de continue natuurlijke aanvoer van verse buitenlucht met een mechanische gecontroleerde afvoer van vervuilde lucht.

De RENSON HEALTHBOX kan tot 6 vochtige ruimtes op een energiezuinige manier ventileren. Hij screent het vochtgehalte in elke ruimte 24 op 24 en stuurt het extractiedebiet automatisch bij. Elke regelmodule, behalve in het toilet, is uitgerust met een ingebouwde vochtsensor, die ervoor zorgt dat de klep meer of minder opent, afhankelijk van de luchtvochtigheid in de ruimte. De centrale processor leest de combinatie luchtvochtigheid/temperatuur uit en via een intelligente software wordt het afvoerdebiet geregeld. In de badkamer garandeert een bijkomende aanwezigheidssensor een nog groter comfort. Zo optimaliseert RENSON de ventilatiebehoeften en garandeert een energiebesparing. Bovendien kunnen roosters en leidingen gereinigd worden zonder het volledige systeem te ontregelen.

Eenvoudige montage en installatie

Bij de ontwikkeling van deze nieuwe HEALTHBOX heeft RENSON veel aandacht besteed aan het gemak van de installateur met de snelle en eenvoudige montage en regeling. De motor kan aan een koord in een verloren hoek van de zolder opgehangen worden, maar kan eveneens aan de wand of het plafond van een technische ruimte bevestigd worden. De trillingsdempers van deze kwaliteitsmotor van Duitse makelij (ebm papst) zorgen immers voor een fluisterstille werking. De afvoer van de motor kan op eenvoudige wijze in 4 richtingen gedraaid worden, waardoor bochten in de afvoerleidingen vermeden worden. Een afvoer zonder scherpe bochten vermindert immers het drukverlies en verlaagt zo het energieverbruik.

De regelmodules van de ventilator zijn programmeerbaar volgens de ruimte en/of de norm. Bij de installatie geeft u gewoon aan om welke vochtige ruimte het gaat. Het systeem bepaalt het vereiste maximale debiet voor elke ruimte, alsook het totale debiet voor de woning. Deze RENSON HEALTHBOX is echter ook uitgerust met een uniek automatisch calibratiesysteem. Een simpele druk op de knop en het systeem regelt zich volledig automatisch volgens het aantal aangesloten vochtige ruimtes en de lengte en het type van de leidingen.

Design

Behalve aan de installateur heeft RENSON ook aan de architect en de consument gedacht. De plastic extractiemonden van de vroegere XTRAVENT EcoModus werden vervangen door design afvoermonden uit aluminium en de regeling van de kleppen werd in de elektronische regelmodules aan de motor geïntegreerd. De designroosters met een hoogte van slechts 11 mm kunnen zonder problemen aan elke woonstijl aangepast worden. De consument heeft de keuze uit 7 verschillende designs. De roosters, standaard geleverd in het wit (RAL 9010), kunnen gemakkelijk overschilderd worden en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Ze zijn ideaal voor in- of opbouw in het plafond of in de muur, voor zowel een pleister-, gipskarton- of MDF-ondergrond. Dat betekent dat ze net als een inbouwspot perfect weggewerkt kunnen worden, wat volgens Renson uniek is in de ventilatiebranche.
Ook de bediening is volledig nieuw. Een design schakelaar met bedrading geeft de consument feedback over het systeem via blauwe LED’s, bijvoorbeeld bij onderhoud of mogelijke defecten. Met deze 4-standen bediening kan de consument ook zelf het ventilatieniveau selecteren. De eco-stand zorgt voor een ventilatie met een minimaal energieverlies in het stookseizoen en de Healthy Domestic Concept stand biedt meer comfort buiten het stookseizoen. De empty house stand kiest men als men de woning verlaat, terwijl de full house stand net zorgt voor een tijdelijke maximale ventilatie wanneer er meer personen aanwezig zijn dan normaal. Optioneel kan deze HEALTHBOX ook met de draadloze io-homecontrol technologie uitgerust worden.

Deze HEALTHBOX vormt de basis van het nieuwste warmtebesparende ventilatiesysteem van RENSON, SYSTEEM C+ evo, volgens Renson dé energiezuinige ventilatieoplossing voor een gezond en comfortabel binnenklimaat - een gecontroleerd, continu ventilatiesysteem op basis van aanvoer van verse buitenlucht, doorvoer en gecontroleerde afvoer van vervuilde lucht.Toevoer

Zelfregelende (klasse P3 of P4) ventilatieroosters type INVISIVENT of de nieuwe akoestische INVISIVENT AK33 in de droge leefruimtes zorgen voor de continue luchttoevoer. De zelfregelende klep vlakt de wisselende luchtdrukken op het raam af en zorgt voor een constant toevoerdebiet. De ventilatieroosters van RENSON garanderen dan ook een comfortabele en gezonde luchttoevoer en voorkomen tochthinder.

Doorvoer
De deurroosters INVISIDO en SILENDO regelen de doorvoer van de lucht.

Afvoer
De mechanische afvoer in de vochtige ruimtes gebeurt dus via de centrale HEALTHBOX.

Het bekende SYSTEEM C+ met de XTRAVENT EcoModus werd in februari 2008 officieel erkend door het VEA (Vlaams Energie-Agentschap).  Recent volgde ook de erkenning door het BIM (Brussels Instituut voor Milieubeheer) voor het Brussels hoofdstedelijk Gewest. Dit resulteerde in een verlaging van het E-peil tot maximaal 12 E-punten. Het nieuwe SYSTEEM C+ Evo met de HEALTHBOX zorgt voor een maximale warmtebesparing tot 15 E-peilpunten. Voorwaarde is wel dat de verluchtingsroosters minimum klasse P3 zelfregelend zijn (bijv.  INVISIVENT of AR75).

Deel dit artikel:
Onze partners