Renson onthult het beste van zijn gamma op Polyclose

Op 17, 18 en 19 januari 2024 vond in Gent de vakbeurs Polyclose plaats. Renson was er uiteraard bij en maakte van de gelegenheid gebruik om het gloednieuwe productgamma te onthullen aan het grote publiek.

Renson lanceert io-versie van Fixscreen Solar, zonder zichtbare antenne 

De Fixscreen Solar op zonne-energie is voortaan uitgerust met een io- in plaats van RTS-motor. Daarbij slaagt Renson er als eerste op de markt in om de motor volledig ontzichtbaar te integreren in de doekzonweringskast. De antenne gaat volledig op in de motorkit. Zo kan je rekenen op een betrouwbare motor – de gerenommeerde Somfy io – zonder afbreuk te doen aan de esthetiek of aan de troeven van de Fixscreen Solar zoals je die al kende. 

Duurzaam was de Fixscreen Solar sowieso al dankzij de voeding via een zonnecel. Maar in combinatie met de Solmate-sturing voegt de screen nog meer energie-efficiëntie toe, door automatisch in te spelen op actuele data en zo de zonnewarmte maximaal binnen te halen of net buiten te houden, afhankelijk van het seizoen.

Invisivent raamventilatierooster beschikbaar in Orgadata 

Sinds januari 2024 is de Renson Invisivent-database – inclusief alle opties – beschikbaar in Orgadata voor zowel Logikal en ReynaPro-gebruikers. Zo kan je als raamconstructeur deze raamroosters voortaan eenvoudig toevoegen aan alle mogelijke digitale modellen. Naast een duidelijke visualisatie van de Invisivent roosters op de ramen, krijg je meteen na het invoegen van het rooster in Orgadata een correcte maatvoering te zien in functie van de aftrekmaat en een U-waardeberekening. Dat levert je een nog vlottere raamconfiguratie met Renson-raamroosters op én minder risico op fouten bij het bestellen. En dat in slechts enkele muisklikken. 

Linarte Wood Design: aluminium gevelbekleding met de looks van hout 

Het Linarte assortiment verticale aluminium gevelbekleding van Renson breidt opnieuw uit en komt dit keer met een compleet nieuwe look voor de Block profielen. Met Linarte Wood Design creëer je een unieke gevel met de uitstraling van hout, maar met de duurzaamheid en het onderhoudsgemak van een aluminium gevel. “Hiermee spelen we in op de trend in de bouw naar meer natuurlijke materialen. Door de charme van hout te combineren met aluminium brengen we het beste van twee werelden samen”, zegt Emely Feys, product manager bij Renson. 

Met de introductie van Linarte Wood Design wordt tegelijk het Block 30-profiel vervangen door een Block 25-profiel, al blijven ook de Linarte Block 16 profielen (16 mm diep) verkrijgbaar. De rustigere vormgeving en belijning van de iets minder diepe profielen – voortaan net zo ‘diep’ als de Linarte Even en Cone profielen – versterkt nog de zachte uitstraling van de houtlook. Met Coriander Oak en Toffee Oak zijn de Linarte Block-profielen beschikbaar in een lichte en een donkere Wood Design variant.

Renson schakelt digitale versnelling hoger met RIO bestelplatform 

Duurzame innovatie blijft bij Renson niet beperkt tot productontwikkeling.  Voor een efficiëntere organisatie en opvolging van de bestellingen over productie tot levering en service gaat men er op hetzelfde elan verder met de productafdelingen ventilatie, zonwering en gevelbekleding. Met het digitale RIO platform zetten ook die – in navolging van de outdoor living afdeling begin ‘21 – op 8 januari een volgende grote stap in een transparantere samenwerking met jou als professionele klant. En dat levert je een aantal belangrijke voordelen op: 

RIO bevat steeds de actuele prijzen. Zo ben jij bij elke offerteaanvraag meteen zeker van correcte prijzen, in complete transparantie. 

Van zodra aangemeld in RIO en krijg je je persoonlijk dashboard te zien, met al je lopende projecten in 1 oogopslag. In real time, waar je ook bent. Gebruiksvriendelijke filters helpen je om snel statussen of andere gegevens terug te vinden. 

In de online configurator met inzicht in de brutoprijzen stel je elke oplossing op maat samen. Helder en praktisch. Dankzij gerichte vragen kom je er snel tot een gepersonaliseerd resultaat. 

Parameters zoals afmetingen en producttype kan je eenvoudig wijzigen, zodat je snel varianten op een offerte kan aanvragen.   

Nauwgezet opvolgen wordt kinderspel. Want bij de definitieve bestelling krijg je – naast een concrete levertermijn – meteen ook alle andere, nuttige info over je bestelling. Ook van offertes en serviceaanvragen heb je op elk moment een actuele status. 

Bron: Renson
Deel dit artikel:
Onze partners