Renson toont nieuwigheden voor 2016

De Camargue met houten look.
De Linius Wall.
De aluminium lamellen van de Loggialu Plano staan horizontaal.
Fixscreens zijn nu ook personaliseerbaar.
De minimalistische Lapure kan gemonteerd worden aan andere Lapures.
De decentrale ventilatie met warmteterugwinning Endura Twist.
Zonwering voor hoekramen is nu mogelijk dankzij de Panovista.
De Detecto detecteert obstakels onder Fixscreens en Fixvents.
De Liniusgarage met lamellen van Renson.

Renson heeft zijn nieuwste accessoires en gadgets voorgesteld die zijn gamma zullen vervolledigen. Het gaat om nieuwe accessoires voor terrasoverkappingen, de nieuwe Lapure-terrasoverkapping, het decentrale ventilatiesysteem Endura Twist, doekzonwering Panovista, detectiesystem Detecto en de sectionaalpoort Linius.

Nieuwe mogelijkheden voor het terras

De nieuwe accessoires voor Camargue-terrasoverkappingen zijn niet enkel qua looks, maar ook qua prestaties zeer interessant. Zoals altijd heeft Renson bestaande producten verder ontwikkeld om de compatibiliteit met andere Renson-producten te garanderen. De nieuwe accessoires zijn de Camargue en Loggialu Wooddesignoverkappingen, de Linius Wall, de Loggialu Plano, en de bedrukte Fixscreens.
 

Houtskleur zonder compromis: Camargue en Loggialu Wooddesign

Een terrasoverkapping is er om zoveel mogelijk te genieten van het buitenleven. De Camargue is een gekende oplossing van Renson met een waterdicht dak en geïntegreerde waterafvoer. De pivoterende daklamellen worden nu ook voorgesteld met een houten look. Camargue combineert dus de betrouwbaarheid en de prestaties van gepoederlakt aluminium met een natuurlijke toets. Voor de Camargue-terrasoverkapping zullen de lamellen van de Loggialu schuifpanelen met hetzelfde design verkrijgbaar zijn.

 

Praktische privacy: de Linius Wall

De Renson Linius-lamellen maken het mogelijk om een of meer zijkanten van een terrasoverkapping dicht te maken met een vaste wand en zo voor een fysische en visuele afscheiding te zorgen. De draagstructuur met bekleding in aluminium lamellen was al gemeengoed als gevelbekleding, maar zorgt nu dus ook onder terrasoverkappingen voor extra mogelijkheden. Zo is de hoogte vrij te kiezen en kan een wand dus volledig, tot op doorloophoogte, halfhoog (als balustrade, interessant voor de horeca) of als omranding van verhoogde terrassen en balkons afgewerkt worden. De draagstructuur waarop de lamellen bevestigd zijn, is nergens zichtbaar zodat de lamellenbelijning niet onderbroken wordt.

 

Dunnere lamellen: Loggialu Plano

De Loggialu Plano is een variant op de Loggia-schuifpanelen zoals die al eerder beschikbaar waren als gevelzonwering en om terrasoverkappingen mee uit te rusten. Alleen is deze Plano-variant voorzien van rechthoekige aluminium lamellen die vlak liggen, in tegenstelling tot de normale Loggialu-lamellen die afgeschuind zijn en onder een hoek van 45° staan. Deze Renson-schuifpanelen hebben dan ook een opvallend strakkere vormgeving en een betere doorkijk naar buiten toe, terwijl ze - omwille van de stand en diepte van de vlakke, rechthoekige lamellen - op het vlak van zonwering toch even goed scoren als hun evenknie met schuine lamellen.
 

Persoonlijke Fixscreen

Grote, glazen ramen gaan vaak hand in hand met oververhitting in huis. Met de Fixscreens probeert Renson dit probleem op te lossen. Deze buitenzonwering kan vrijstaand geïntegreerd worden in de structuur van een Camargue-terrasoverkapping. De kast zit bovendien onzichtbaar ingewerkt in de structuur en met de screen neergelaten kunnen een of meer zijkanten van een terras afgesloten worden tegen de zon of inkijk. Wie z’n terrasoverkapping een geheel eigen look wil geven, kan ook kiezen voor een gepersonaliseerde, bedrukte screen. Uiteraard is dit ook voor bedrijven en horecazaken een interessante optie.

 

 

De Lapure: Terrasoverkapping tot 12 meter breed

Iedereen geniet zo lang mogelijk van zijn buitenterras. Daarom kiezen velen voor een beschutting tegen zon, regen, en wind. Met de Lapure biedt Renson een minimalistische beschutting zonder laterale verbindingen aan, bestaande uit aluminium kolommen. Dit product is vooral gericht op klanten die hun zicht niet willen laten verstoren door logge constructies. De Lapure is verkrijgbaar met waterafvoer via de zijgeleiders en de kolommen en in een uitvoering met dakoversteek tot voorbij de kolommen om optimaal te kunnen genieten van de schaduw. Wat de Lapure onderscheidt van andere terrasoverkappingen is de optie om twee of drie exemplaren aan elkaar te monteren. Op die manier kan er twaalf meter overspannen worden met een diepte van vijf meter.

 

Decentrale ventilatie met warmteterugwinning: de Endura Twist

De Endura Twist is een gedecentraliseerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning van Renson. Het systeem kan zowel - op maat volgens breedte of hoogte van het raam - horizontaal als verticaal geïnstalleerd worden op een raam. Aangezien er geen leidingen aan te pas komen, is dit systeem zeer geschikt voor renovatie. De warmteterugwinning wordt verwezenlijkt door een dubbele module langs waar de verse lucht binnenkomt en de vervuilde lucht terug naar buiten gaat. Die aan- en afvoermodules wisselen cyclisch van richting waardoor de afgevoerde warme lucht de vers aangevoerde frisse lucht verwarmt bij het binnenkomen. Dankzij het bypasssysteem, wordt die warmtewisseling automatisch uitgeschakeld op basis van buitentemperatuur op momenten dat voorverwarming van aangevoerde lucht niet nodig is (in de zomer bijvoorbeeld). De Endura Twist kan bediend worden met een standaard schakelaar of een touchdisplay. In dat laatste geval is een vraaggestuurde bediening optioneel mogelijk. De nodige hoeveelheid frisse lucht die aangevoerd moet worden, wordt daarbij automatisch afgestemd op de binnenluchtkwaliteit. Ten slotte is de Endura Twist optioneel verkrijgbaar met verschillende filters (F7-filter voor fijn stof en G3-filter voor grover stof).

 

Panovista: doekzonwering voor hoekramen

Minimalisme zwaait de plak in de hedendaagse architectuur en Renson speelt in op die trend met de Panovista. Dit nieuwe type doekzonwering is gemaakt voor glas-op-glashoekramen en hoekschuiframen, waar conventionele screens geen oplossing bieden. Bij de Panovista zijn bovendien geen hinderlijke aluminium profielen of kabels zichtbaar in de hoek. Een gepatenteerde technologie zorgt ervoor dat de beide zijden van het systeem tegelijk af- of opgerold worden en zorgen zo voor de gewenste zonwering. En dat zonder daarbij in te boeten aan zicht naar buiten toe. Verder werd bij de ontwikkeling van deze Panovista aandacht besteed aan het esthetische aspect en een vlotte integratie. De kast en zijgeleiders kunnen esthetisch weggewerkt worden in de gevel en ook de onderlat verdwijnt in de kast als de screen volledig opgerold is. Het systeem wordt geleverd met glasvezeldoeken met een zeer hoge zonweringscoëfficiënt. De profielen en doeken zijn in verscheidene kleuren beschikbaar. De Panovista is beschikbaar met twee types kasten, waarvan de grootste geschikt is voor hoekramen tot 6000 mm breed aan elke zijde en maximum 3400 mm hoog. Interessant voor zowel nieuwbouw als renovatie, particuliere woningen als projecten, dus. De Panovista wordt verplicht gecombineerd met een windsensor.

 

Detecto stopt Fixscreens en Fixvents in geval van obstakels

Fixscreen doekzonweringen (en Fixvent Mono AKEVO  - ventilatie én zonwering) die uitgerust zijn met een Detectomotor stoppen automatisch wanneer ze een obstakel detecteren. De screens worden zo beter beschermd en bieden een hogere duurzaamheid. De eindklant hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over een vergeten borstel tegen het venster, speelgoed onder de zonwering of geblokkeerde zonwering door vorst. Het detectiesysteem maakt bovendien steeds een onderscheid tussen een obstakel en een windstoot. Aangezien het Renson Detectosysteem de begin- en eindpunten automatisch opnieuw instelt, garandeert het systeem steeds een adequate doekspanning. Naast die voordelen voor de eindklant wint ook de installateur heel wat tijd omdat hij bij de montage de begin- en eindpunten van doekzonwering voortaan nog sneller en eenvoudiger kan instellen en afregelen. Dankzij de ‘Connect&Go’-technologie is het bovendien mogelijk om de motor in een handomdraai te monteren. Ten slotte kunnen verschillende screens parallel geschakeld worden en  is het mogelijk om dit systeem te verbinden met detectoren of een domoticasysteem.

 

Linius: de garagepoort met Rensonlamellen

De hedendaagse architectuur grijpt voor visueel sterke concepten geregeld terug naar een strak samenspel van verschillende soorten gevelbekleding: Bakstenen, buitenpleisters en houten of aluminium lamellenwanden gaan steeds vaker hand in hand in hetzelfde project. De Linius-gevelbekleding van Renson speelt in op die trend met aluminium lamellen die onzichtbaar op clips gemonteerd worden. Om gevelaccenten als deze strakker te kunnen doortrekken, komt zowel van architecten als van particulieren steeds meer de vraag om naast voordeuren en ramen ook sectionale garagepoorten met dezelfde aluminium lamellen te kunnen bekleden. Daarvoor blijft Renson verder de handen in elkaar slaan met L-Door. Die firma kan als producent, verkoper en plaatser van sectionale poorten deze unieke sectionale garagepoorten aanbieden, bekleed met de lamellen van Renson. In dit concept kan de garagepoort als het ware onzichtbaar geïntegreerd worden in een gevel die op dezelfde manier afgewerkt is.

Al deze nieuwe producten worden voorgesteld op PolyClose 2016.

Deel dit artikel:
Onze partners