Restauratiewerken aan Marie-Josépark Molenbeek afgerond

De gemeente Molenbeek heeft goed nieuws voor zijn natuurliefhebbende inwoners. Na een jaar werken zit de verjongingskuur van het Marie-Josépark er namelijk op. Het federale team Beliris, dat ten dienste staat van Brussel, heeft de werken afgerond. De kernwoorden natuurbehoud en ontspanning stonden centraal tijdens de restauratie van het park. Het kostenplaatje van het project bedraagt uiteindelijk net iets meer dan 1,3 miljoen euro.

Met de lente en de zomer in aantocht is de afronding van de werken in het Marie-Josépark goed getimed. Het park werd genoemd naar de dochter van koning Albert I en is een geliefkoosde plek gebleken voor veel Brusselaars. Het meer dan zes hectaren grote gebied met grasvelden, dreven en bosjes herbergt onder meer heel wat opmerkelijke bomen en vormt een ideaal toevluchtsoord voor wandelaars en natuurliefhebbers in de dichtbevolkte wijk.

Door nieuwe aanplantingen en door bepaalde zones af te sluiten voor het publiek werd de gronderosie in het park een halt toe geroepen. Op die manier krijgen jonge planten ook de kans om er ongestoord te groeien. De drie aanwezige vijvers werden grondig schoongemaakt en uitgerust met een plantenfilter om de kwaliteit van het water te verbeteren. Ook het afwateringsnet werd hersteld.

 

Gedacht aan alle leeftijden

Met de zomer in het vooruitzicht kunnen de bezoekers de heraangelegde paden verkennen of van het zonnetje genieten op de nieuwe banken. Er is ook gedacht aan de senioren. Zij kunnen zich ontspannen op het nieuwe terras van het dagcentrum of petanque spelen op de terreinen die vlakbij het centrum een plekje hebben gekregen. Met het oog op de aanwezigheid van de gemeenteschool in het park en de andere kinderen die het park aantrekt, zijn er tevens twee nieuwe speelpleinen aangelegd.

Deel dit artikel:
Onze partners