Roadshow “Duurzaam Betonherstel”

In maart organiseren FEREB, VCB, NAV en WTCB de roadshow “Herstellen van beton – kritische aspecten voor de aannemer voor een duurzaam betonherstel”.

 

Stijging van opdrachten

Meer en meer betonnen constructies en gebouwen zijn toe aan een (dringende) herstelling. Men kan dus verwachten dat het aantal opdrachten voor betonherstel enkel zal stijgen. Een Europese studie toont echter aan dat deze betonherstellingen, in meer dan 50 % van de gevallen, reeds binnen de 10 jaar falen. 

 

Programma

Tijdens de roadshows zullen experts verschillende belangrijke aspecten voor een duurzaam betonherstel in detail toelichten. Zo worden valkuilen bij de aanbesteding en meest voorkomende vormen van betonschade en herstelmethodes behandeld. Ook regelgeving, verzekering, aansprakelijkheid en product- en procescertificatie aan bod. Nadien is er ook een moment om te netwerken voorzien.    

                        

Doel van het project

Deze Roadshows kaderen in het VISiv-traject “Nieuwe technologieën, producten en inzichten voor een duurzame herstelling van betonstructuren”, met de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen. 

Het doel van het project is de vakkennis en de vaardigheden van de Belgische bedrijven (aannemers en architecten), actief in de sector van de betonherstellingen, te vergroten zodat een duurzaam en kwalitatief resultaat wordt verkregen.

Meer info over het programma, data, locaties, deelnameprijs en inschrijvingen zijn te vinden op de website van Vlaamse Confederatie Bouw

 

Deel dit artikel:
Onze partners