ROCKFON verhoogt ingezameld bedrag voor SOS Kinderdorpen aanzienlijk op charity-event

Op vrijdag 29 juni overhandigde Rockfon, producent van zachtminerale plafondpanelen, een cheque van 40.000 euro aan SOS Kinderdorpen. Het bedrag werd op 1 jaar tijd ingezameld in het kader van de Go4Gold Actie. Frank Larsen, business director Rockfon Central Europe, blikt tevreden terug op "een klantenactie die commercieel succes en maatschappelijke verantwoordelijkheidszin moeiteloos met elkaar verzoende".
Op vrijdag 29 juni overhandigde Rockfon, producent van zachtminerale plafondpanelen, een cheque van 40.000 euro aan SOS Kinderdorpen. Het bedrag werd op 1 jaar tijd ingezameld in het kader van de Go4Gold Actie. Frank Larsen, business director Rockfon Central Europe, blikt tevreden terug op "een klantenactie die commercieel succes en maatschappelijke verantwoordelijkheidszin moeiteloos met elkaar verzoende".


Op het charity-event verhoogde Rockfon het ingezamelde bedrag van 23.430 euro naar 40.000 euro.


Recordbedrag

De uitreiking vond plaats tijdens een exclusief charity-event in Stuurboord-Hangar 26 in Antwerpen, in het bijzijn van voormalig Belgisch sprintkampioene Kim Gevaert, Nederlands ex-kampioene hordelopen Marjan Olyslager en andere bekende sportfiguren en ambassadeurs van SOS Kinderdorpen. De presentatie was in handen van Gerda Havertong, bekend van Sesamstraat en tevens SOS-ambassadrice. Hilde Boeykens, directeur SOS Kinderdorpen België, ontving de cheque uit handen van Frank Larsen, business director Rockfon Central Europe. De Go4Gold Actie bracht in totaal 23.430 euro op. Dat bedrag verhoogde Rockfon tijdens het charity event naar 40.000 euro. Het geld werd integraal besteed aan een project van SOS Kinderdorpen in de Congolese hoofdstad Kinshasa.

Hilde Boeykens: “Op 20 mei 2012 hebben we in Kinshasa, na zes jaar bouwen, ons derde kinderdorp geopend. Die plechtigheid werd onder andere bijgewoond door profvoetballer en SOS-ambassadeur Vincent Kompany (Manchester City) alsook Dominique Goven, Area Marketing Manager Rockfon Central Europe. Het dorp bestaat uit een vijftiental woningen waar telkens zes tot acht weeskinderen kunnen opgroeien onder het toeziend oog van SOS-moeders en -tantes. Er is ook een schooltje gevestigd, waarvan de bouw mee werd gefinancierd met de opbrengst van de Go4Gold Actie.”


Vincent Kompany, ambassadeur van SOS Kinderdorpen, in het schooltje van het kinderdorp in Kinshasa.


Het hele evenement stond in het teken van SOS kinderdorpen en bewees andermaal het sociale karakter van een bedrijf als Rockfon. Tom Moons, Corporate Partnerships SOS Kinderdorpen: “De manier waarop SOS Kinderdorpen geïntegreerd was in het charity-event, hebben we zelden meegemaakt. De avond leverde SOS Kinderdorpen buiten de aanzienlijke opbrengst van de actie ook nog drie volwaardige peterschappen op. Zes personen tekenden in om een kind een jaar lang school te laten lopen en 93 aanwezigen steunden SOS Kinderdorpen door een schoolpakket aan te kopen voor ons project in Kinshasa. Een fantastisch resultaat.”


Ook ambassadrices Kim Gevaert en Marjan Olyslager waren aanwezig op het charity-event, gepresenteerd door Gerda Havertong, eveneens SOS Kinderdorpen-ambassadrice.


Waardevolle actie

Met de Go4Gold Actie, die liep van 4 april 2011 tot 6 april 2012, oversteeg Rockfon de klassieke commerciële klantenactie. Dominique Goven: “Het grote uitgangspunt van Go4Gold was onze klanten te belonen voor de business die ze met ons willen doen. Dat is uiteindelijk hun keuze en daarvoor moet je hen als bedrijf dankbaar zijn. Door er een maatschappelijke component aan toe te voegen, hebben we bovendien getracht de actie een hoger doel te geven dan alleen de verkoop van plafondpanelen te promoten. De actie draaide rond de klant, Rockfon én SOS Kinderdorpen. En ondanks het succes van 36 klanten die met ons meegaan naar de Spelen in Londen en meer dan 1400 weggegeven prijzen, spreken klanten ons toch het meest aan op het charitatieve karakter van de actie. Hierin onderscheiden we ons duidelijk binnen de bouwwereld.”

Frank Larsen: “Dit initiatief paste perfect in de visie die de stichters van Rockwool/Rockfon meer dan 30 jaar geleden ontwikkeld hebben om een aanzienlijk deel van de aandelen van de groep toe te wijzen aan de Rockwool Foundation. De stichting voert maatschappelijk relevante studies uit en sponsort zorgvuldig geselecteerde charitatieve projecten. Rockfon heeft met de Go4Gold Actie en de steun voor SOS Kinderdorpen de nadruk gelegd op het belang dat onze groep hecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.”


Deel dit artikel:

Onze partners