Rotor Deconstruction: herbruikbare materialen na afbraak

Ensemble of two doors in burl wood with matching door knobs, plinths, and panels, Jules Wabbes, 1973.  - See more at: http://rotordeconstruction.tumblr.com/post/108029203549/ensemble-of-two-doors-in-burl-wood-with-matching#sthash.bIpvMUIZ.dpuf
Interior cladding in granite, Jules Wabbes, 1973.
Marble floor of the Cité des Finances (Liège), Georges Dedoyard, ca. 1965.  - See more at: http://rotordeconstruction.tumblr.com/post/110006153024/marble-floor-of-the-cite-des-finances-liege#sthash.GufUhY6U.dpuf

Het Brusselse collectief Rotor heeft de spin-off 'Rotor Deconstruction' in het leven geroepen specifiek om zich toe te leggen op het ontginnen van herbruikbare materialen uit de afbraak van naoorlogse en moderne architectuur.

Sinds kort hoort daar ook de website rotordeconstruction.tumblr.com bij. Hierop zullen ze regelmatig nieuwe materialen plaatsen die ze in de aanbieding hebben.

Op dit moment bijvoorbeeld veel zaken die gelinkt zijn aan de afbraak van de hoofdzetel van BNP Paribas Fortis (de voormalige 'Generale Bank') in Brussel met het waardevolle interieur van de Belgische architect Jules Wabbes.

Bron: VAi
Deel dit artikel:
Onze partners