SAPP ceilingHybrid bundelt krachten van water en beton

Interalu brengt een nieuw klimaatplafond op de markt. De SAPP ceilingHybrid maakt van het plafond een actief klimaatsysteem dat warmte in een continue dag- en nachtcyclus afvoert. Het plafond kan volgens de producent een meerwaarde betekenen voor ecologische gebouwen die moeten voldoen aan de passiefnorm. 

Dag & nacht

Overdag werken het water in de leidingen van de SAPP ceilingHybrid en de betonmassa samen om de warmte op te nemen. ‘s Nachts blijft de SAPP ceilingHybrid actief (in free chilling) zodat de betonmassa ontlaadt. Het gebouw wordt zo zijn eigen thermoactieve regulator met SAPP ceiling als hybride klimaatsysteem dat ‘s nachts de warmtelast afvoert die overdag in de betonmassa wordt opgeslagen.

 

Een slimme keuze

“Wie streeft naar passiefbouw en de betonmassa van het gebouw wil integreren in de klimaatbeheersing van de ruimte, vindt in SAPP ceilingHybrid een flexibele oplossing. Het systeem gaat uiterst efficiënt om met energie; het slaat gemiddeld 10W/m² bruikbaar koelvermogen op in de betonmassa,” klinkt het bij Interalu.

 

Hoger rendement

Door ‘s nachts in free chilling te koelen daalt het gevraagd geïnstalleerd vermogen met 20 tot 30 %. Voorts vergt SAPP®ceilingHybrid een minder grote koelproductie-installatie met behoud van flexibiliteit, comfort en duurzaamheid.

Deel dit artikel:

Contacteer Interalu

Onze partners