SATK20 en Autoflow van Caleffi schenken sociale huurwoningen in Sledderlo (Genk) warmte

Begin 2014 startten de werken aan 42 nieuwe sociale huurwoningen in Sledderlo (Lava/ZED architecten), bestaande uit 30 hoger gelegen en 12 lager gelegen woningen. Installatiebedrijf Future Clima uit Houthalen-Helchteren kreeg de opdracht om de woningen te voorzien van verwarming en sanitair warm water en installeerde de SATK20 en Autoflow van Caleffi. 

Voor de productie werd gekozen voor een centrale stookplaats. De 30 hoger gelegen woningen en de 12 lagere gelegen woningen kregen ieder hun eigen centrale stookplaats. Voor het hogere gedeelte werden twee condensatieketels in cascade opgesteld, in combinatie met een buffervat van 750 liter. In het lagere gedeelte voorziet 1 condensatieketel de woningen van warmte, opnieuw in combinatie met een buffervat van 750 liter.

 

SATK20 & Autoflow

Vanuit de centrale stookplaats vertrekt een centrale gasleiding naar de woningen. Daar zorgen de distributie-units SATK20 van Caleffi voor lokale verwarming via de radiatoren en de aanmaak van sanitair warm water. Om de debieten te begrenzen, installeerde Future Clima de automatische debietregelaars Autoflow van Caleffi. Zo wordt overflow vermeden. Het maximumdebiet is berekend op basis van het benodigde debiet voor sanitair warm water, rekening houdend met de gelijkheidsfactor. Caleffi zorgde samen met Future Clima voor de berekening van deze debieten.

  • Architect: Lava/ZED architecten
  • Aannemer bouw: Bouwwerken Knippenberg W. NV
  • Installateur: Future Clima NV
  • Studiebureau: BUUR
  • Aanvangsdatum: maart 2013
  • Vermoedelijke einddatum: eind 2014

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage