Schooltje in Barvaux-Condroz is bij 40 mooiste van de wereld

Volgens de toonaangevende Amerikaanse krant The Huffington Post is de school van Barvaux-Condroz één van de 40 mooiste ter wereld. De gemeente renoveerde de school niet zo heel lang geleden. Tegelijkertijd breidde ze het gebouw uit. Door de gevel te bekleden met leien houdt LR Architects de koude buiten.

De oude school was voor de renovatie al enkele jaren niet meer bewoonbaar. Het pand viel praktisch uit elkaar. Hoog tijd om nieuw leven in de school te blazen, en de kinderen een moderne leeromgeving aan te bieden. De centrale structuur van het gebouw wijzigde door de openmaking van de zuidelijke gevel.


Beschermende leien

De zuidelijke gevel kijkt uit op de speelplaats, terwijl de noordelijke zijn relatief gesloten aanblik behoudt. Het gebouw werd volledig geïsoleerd aan de buitenkant. Omdat extra funderingen te duur zouden zijn, werd er gekozen om een lichte voorhanggevel met leien te construeren. Hiermee sluiten de architecten het gebouw naadloos aan met de omliggende omgeving.

Het oog van de architecten viel op de Eternit Alterna lei 40/40/10 in een donkergrijze kleur. Deze heeft een sterke weerstand een duurzaamheid, waardoor ze kleurvast en mooi blijft, zelfs bij voortdurend slecht weer. Felgekleurde vormen doorbreken het grijze palet van de gevel. Achter de ramen komt het energieke karakter van de school naar voren.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage