Schréder introduceert alleskunner: de Shuffle

De nieuwe Shuffle lijkt op het eerste gezicht een lichtpaal met een modern design. Dit nieuwe product van Schréder biedt echter meer: in de paal kunnen extra modules geïnstalleerd worden. Zo kan deze lichtpaal ook functioneren als hotspot (Wi-Fi), oplader, camera, en luidspreker. Of als combinatie van al deze functies.

Een met de omgeving

De Shuffle is duidelijk bedoeld om het comfort op openbare plaatsen te verhogen. Meer en meer mensen wonen en werken in steden. De Shuffle maakt deze stadsomgeving een stuk aangenamer en probeert ook de mensen dichter bij elkaar te brengen. In se is het product nog steeds een verlichtingspaal, maar de mogelijkheid om de paal te laten functioneren als hotspot, camera, oplader, of luidspreker maakt het een welgekomen aanwinst voor de (nabije) toekomst: de openbare ruimte in binnensteden moet tenslotte zo comfortabel mogelijk zijn. De extra functies van de Shuffle nemen bovendien geen extra plaats in, wat het straatbeeld zeker ten goede komt.

 

Ontwerp

Het design van de Shuffle is modern: het is een langvormige cilinder. De moderne look is niet lukraak gekozen: onderzoek toont aan dat mensen gebogen voorwerpen vaak als aantrekkelijk en onschadelijk zien. Elke module kan 360˚ gedraaid worden, wat essentieel is voor de cameramodule. De ledverlichting bovenin kan ook aangepast worden qua breedte en symmetrie, waardoor de Shuffle breed inzetbaar is. Onder de ledverlichting is ook nog een strip aangebracht die verschillende kleuren (wit, blauw, groen, of rood) kan aannemen om mensen te signaleren. Schréder koos ten slotte ook voor een plug-and-playprincipe. Dat wil zeggen dat elke module gemakkelijk gemonteerd kan worden en alle aansluitingen met dezelfde systemen werken. Insteken, en klaar is kees.

 

Blijf verbonden

De Wi-Fimodule van de Shuffle kan op twee manieren gebruikt worden: als stedelijke hotspot of als campushotspot. In het eerste geval creëert de module een nieuw netwerk waar gebruikers – al dan niet via een betaalmethode – op kunnen inloggen binnen een bereik van ongeveer 150 meter. De campushotspot werkt als uitbreiding van een bestaand netwerk en het bereik is ook iets kleinschaliger. De maximale bandbreedte bedraagt 600Mbps. Die bandbreedte kan ten slotte ook nog gedeeltelijk gereserveerd worden voor openbare diensten, automatisering, cameratoezicht en intelligente mobiliteit.

 

Hou een oogje in het zeil

De camera van de Shuffle neemt HD-beelden op. Als het donker wordt, schakelt de camera ook automatisch over op nachtvisie. Op openbare plaatsen is cameratoezicht vandaag de dag een populaire keuze om misdaad te verminderen. Schréder heeft er ook voor gezorgd dat de lens van de camera niet condenseert. De beelden zelf kunnen ter plekke bewaard worden op een SD-kaart of kunnen verstuurd worden.

 

Muziek verzacht de zeden

Muziek heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand van mensen en zorgt voor een leukere sfeer. De luidsprekermodule maakt het mogelijk om muziek af te spelen in openbare ruimtes en kan ook gebruikt worden als omroepinstallatie. Schréder belooft bovendien dat de luidsprekers weerbestendig zijn.

 

E-mobiliteit

De elektrische auto zit in de lift. Meer en meer steden verbieden het gebruik van zeer vervuilende voertuigen en meer mensen kiezen voor een elektrische wagen. Die wagens moeten natuurlijk ook opladen – binnen en buiten de stad. Binnen de stad kan een oplaadmodule in een Shuffle de oplossing bieden: de oplader is compatibel met elk stroomnetwerk.

 

Licht op aanvraag

Indien gewenst kan Schréder Owlet installeren: een registratiesoftware die de lichtsterkte automatiseert aan de hand van een klok en lichtsensoren. Hiermee wil het bedrijf de Shuffle een duurzaam imago geven.

Met de Shuffle biedt Schréder een wel zeer complete oplossing voor managers van openbare ruimtes. De toekomst zal het gebruik en de populariteit van deze alleskunner nog moeten uitwijzen. Voor meer informatie en de verschillende mogelijke toepassingen van de Shuffle kan u hier terecht.

Deel dit artikel:
Onze partners