Schréder vernieuwt openbare verlichting langs Ringfietspad

Schréder verving de oude openbare verlichting langs het Ringfietspad door LED verlichting. Het Piano verlichtingstoestel, een combinatie van prestatie en esthetiek, werd uitgekozen als het perfecte toestel om de lichtniveaus te verbeteren en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

De verlichting over de volledige lengte van het Ringfietspad was dringend aan vernieuwing toe. Het fietspad loopt parallel met de Ring, vanaf het Sportpaleis (noorden van de stad)  tot aan de Silvertopblokken(ten zuiden) en is één van de meest gebruikte fietspaden in Antwerpen. In het najaar van 2016 werden alle oude verlichtingspalen vervangen door nieuwe en bijkomende milieuvriendelijke LED-lichten, zoals opgenomen in het beeldkwaliteitsplan voor de Groene Singel.

Zoals Kristof Peeters, Directeur Publieke Ruimte Stad Antwerpen, uitlegt:  'Er werd gekozen voor een slank LED armatuur dat mooi aansluit bij de vormgeving van de typische en herkenbare vorm van de palen. In samenspraak met Eandis en AWV werd aan de hand van een proefopstelling het Piano armatuur van Schréder geselecteerd'.
 

275 palen

Hiervoor werden in totaal 275 nieuwe palen met Piano armaturen geplaatst over een lengte van 6 km doorheen het groen. De nieuwe verlichtingspalen zijn vier meter hoog en hebben een gebogen bovenzijde. De verbeterde kwaliteit van de heldere LED verlichting enerzijds en de look en feel van de vormgeving van de palen creëert een herkenbaar element en draagt bij tot de uniforme beleving van de vergroende ruimte.

In het volledige projectgebied Groene Singel werden daarbij recent aan de stadszijde meer dan 8 km nieuwe brede en comfortabele fietspaden aangelegd. Samen met het agentschap Wegen en Verkeer werd ook hier de verlichting van ongeveer 2 km langsheen dat traject voorzien van de nieuwe verlichting voor de fietspaden en rijweg. De realisatie van de resterende verlichting over het traject staat de volgende jaren op de planning.

 

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners