Seminaries DUCO: maak je woning energiezuinig met het juiste ventilatiesysteem

Op 4 mei en 11 mei organiseren ventilatiefabrikant DUCO en SBM seminaries rond de rol van ventilatiesystemen in renevaties voor energiezuinigere woningen. Elk huis in België moet een energiescore van A of A+ halen tegen 2050. Gezien de kwaliteit van je ventilatiesysteem veel invloed heeft op de energiescore van je gebouw, zijn deze seminaries hoogst welkom.

Tegenwoordig heeft de doorsnee woning een energiescore van D, E of erger. Als je weet dat tegen 2050 elke woning naar niveau A of A+ moet om de klilmaatdoelstelling te bereiken, komen deze seminaries van DUCO en partner voor training, coaching en advies SBM geen moment te vroeg.

 

Energiezuinige ventilatie: wat werkt er en wat mag dat kosten?

De focus van de seminaries ligt op welke C en D ventilatiesystemen goed presteren wat betreft energievermindering. Sprekers Dirk Stevens van DUCO en Luc Dedeyne van SBM bespreken een uitgewerkte case en geven bovendien een inschatting van hoeveel zo'n renovatie mag kosten om aan de energie-eisen te voldoen.

Daarnaast gaat energieconsulent Dedeyne in de vernieuwde regelgeving rond ventilatie. Dedeyne is daarvoor de man op de juiste plaats. Als energieconsulent is hij het aanspreekpunt voor veel EPB-verslaggevers en architecten en is gepassioneerd door energiezuinigheid. Boevndien leunt hij op zijn eigen praktijkervaring als architect waardoor hij kan buigen op heel wat relevante kennis ter zake.

Het seminar vindt plaats in zowel het Lamot in Mechelen op woensdag 4 mei als in het AuditoRium4 in Gent op woensdag 11 mei. Het gaat tweemaal om het zelfde seminar. Je kan gratis deelnemen, maar inschrijven is wel verplicht. Dat kan je snel doen via deze link. Wie geïnteresseerd is, kan het programma hieronder vinden.

 

Programma

- Vanaf 13u00: ontvangst & drankje 

- 13u30: start deel I presentatie

- 14u45: pauze

- 15u15: vervolg deel II presentatie

- 16u00: afsluitende netwerkdrink

- 17u00: einde programma

Bron: DUCO

Deel dit artikel:

Onze partners