Sensa: klassieke schoonheid met exotische roots

Sensa by Cosentino lanceert 5 nieuwe natuursteenkleuren uit Brazilië en India. De Senguard NK-behandeling garandeert onderhoudsvriendelijke oppervlakken.

Neem je exotische reiservaring mee in je eigen in- of exterieur en droom alle dagen weg bij de vijf nieuwe kwartsiet en graniet oppervlakken van Sensa by Cosentino. Waar natuurstenen Sibera, Platino, Vancouver en Silver Grey hun roots vinden in Brazilë, kies je met Graphite Grey voor een unieke grijze graniet van Indische origine. De revolutionaire Senguard NK-behandeling is de hightech kers op de taart en houdt deze natuurlijke materialen onderhoudsvriendelijk, kras- en vlekvrij.

 

Cosentino meets Brasil

De Cosentino-groep, trendsetter in de productie en verdeling van innovatieve oppervlakken, lanceert vijf nieuwe types natuursteen binnen de reeks Sensa by Cosentino®: Siberia, Platino, Vancouver, Silver Grey en Graphite Grey. Deze serie werd ontwikkeld in Cosentino Latina, een dochteronderneming van de groep die gespecialiseerd is in de verwerking van graniet en kwartsiet en gevestigd is in de Braziliaanse stad Vitória. Daarmee is het ook de enige productiefaciliteit buiten het hoofdkwartier in Spanje.

 

Exclusieve materialen met zachte tinten en matte afwerking

Met de introductie van deze nieuwe tinten wil Cosentino ingaan op de vraag van de markt naar zachte kleuren, verschillende matte afwerkingen, maar vooral naar exclusieve en onderscheidende materialen. Siberia, Platino en Vancouver zijn drie Braziliaanse kwartsieten. Waar Sibera doet denken aan de kleur van ongerept Siberische sneeuw, symboliseren de aders van Platino de beweging van golven in de oceaan in combinatie met een ‘lederafwerking’. Vancouver is dan weer een esthetische mix van geaderd design en een reliëfoppervlak.

Silver Grey en Graphite Grey zijn twee granieten waarbij de eerste een oorsprong heeft in Brazilië en de tweede in India. Silver Grey straalt rust en warmte uit dankzij de witte horizontale aders op het donkergrijze oppervlak. Graphite Grey heeft een unieke look met karakter en textuur dankzij de exclusieve Carese afwerking.

 

Hightech kers op de taart

Cosentino ontwikkelde exclusief voor haar natuursteengamma een revolutionaire behandeling: Senguard NK. Deze technologie maakt het van oorsprong poreuze gesteente kras- en vlekvrij, wat het uiterst onderhoudsvriendelijk maakt. Sensa by Cosentino® kan zowel binnen als buiten toegepast worden dankzij de UV-bestendige behandeling waardoor het een ideaal materiaal is voor werkbladen, muurbekleding, vloeren en gevels. Het NSF-certificaat bevestigt dat je veilig met voeding kan werken op de Sensa by Cosentino®-oppervlakken.
 

Bron: King George - Cosentino
Deel dit artikel:

Contacteer Cosentino

Onze partners