Shortlist voor de World Architecture Festival Awards 2015 bekend gemaakt

Het World Architecture Festival is het grootste architectuurfestival ter wereld. Elk jaar bekroont het de meest briljante architecturale ontwerpen, afkomstig van alle uithoeken van de wereld. Deze week maakte het WAF de shortlist voor de awards van 2015 bekend. 

700 inzendingen uit 47 landen

Uit meer dan 700 inzendingen afkomstig uit 47 landen selecteerde de jury van het World Architecture Festival de finalisten die nu pronken op de shortlist voor de awards. Deze finalisten mogen in november hun project gaan voorstellen op het Festival, dat plaatsvindt in Marina Bay Sands, een enorm hotelcomplex in Singapore. Daar zal een superjury een winnaar selecteren voor elk van de 31 categorieën. Uit die winnaars wordt dan nog één overkoepelende winnaar gekozen, voor de World Building of the Year award of voor de Future Project of the Year award. In de superjury zetelen onder meer Sou Fujimoto, Peter Cook en David Basulto, hoofdredacteur van ArchDaily.

 

31 categorieën

Er vallen prijzen te rapen in 31 verschillende categorieën, waarbij er steeds een onderscheid wordt gemaakt tussen de nog uit te voeren projecten en de afgewerkte gebouwen. De verschillende categorieën omvatten onder meer civic and community, culture, display, health, higher education and research, hotel and leisure, house, office, religion, schools, shopping… Onder de genomineerde architecten zijn onder andere de volgende wereldbekende namen te vinden: Foster + Partners, Zaha Hadid Architects, Herzog & de Meuron, OMA, Buro Ole Scheeren, Rogers Stirk Harbour + Partners, Rafael Viñoly Architects, BIG, Grimshaw Architects, Heatherwick Studio and Carlos Ott.

 

De volledige shortlist kan u hier raadplegen. 

Bron: ArchDaily

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage