Signa: baksteenafwerking op maat

Projecten waarbij een baksteenafwerking in eerste instantie onhaalbaar leek, kunnen nu terugvallen op Signa van Vandersanden Group. Bouwheren en architecten hebben de keuze uit een breed spectrum aan reliëf, kleur, formaat en metselverband waardoor een lay-out van een baksteengevel op maat tot de mogelijkheden behoort. De persoonlijke compositie van steenstrips wordt op een weervast Rockpanel gelijmd en kan nadien eenvoudig geïnstalleerd worden. Vandersanden Group toont Signa op Architect@work op 23 en 24 mei in Luik.
Projecten waarbij een baksteenafwerking in eerste instantie onhaalbaar leek, kunnen nu terugvallen op Signa van Vandersanden Group. Bouwheren en architecten hebben de keuze uit een breed spectrum aan reliëf, kleur, formaat en metselverband waardoor een lay-out van een baksteengevel op maat tot de mogelijkheden behoort. De persoonlijke compositie van steenstrips wordt op een weervast Rockpanel gelijmd en kan nadien eenvoudig geïnstalleerd worden.
Signa is een systeem dat u heel wat mogelijkheden biedt om met baksteen als gevelbekleding aan de slag te gaan. Op basis van vier variabelen (kleur, formaat, reliëf, metselverband) zijn talloze patronen uit te denken. De panelen worden uiteindelijk vastgeschroefd of verlijmd op een regelwerk van aluminium of hout. Het regelwerk kan vervolgens op diverse ondergronden gemonteerd worden.
Kleur

Qua kleur is er keuze uit het gamma Vandersanden-bakstenen. Meer dan 100 kleuren kunnen gecombineerd worden met vier oppervlaktetexturen: handvorm, vormbak, wasserstrich en verouderd.
Formaat

Als basis kan zowel de strek, kop als zool van baksteenformaten gebruikt worden. Daardoor ontstaan de volgende formaten:

· M50 ± 190 x 90 x 50 mm
· WF ± 210 x 100 x 50 mm
· M65 ± 190 x 90 x 65 mm
· DF ± 210 x 100 x 65 mm
· NF ± 240 x 115 x 70 mm


Reliëf

De mogelijk zaaglijnen, zowel recht als diagonaal, zorgen voor een variatie in reliëf. Strips kunnen in diverse diktes gezaagd worden, en dat van zowel strek, kop als zool. Combinaties van meerdere zaaglijnen zijn ook mogelijk en creëren een variërend reliëf.
Metselverband

Naast de gekende metselverbanden zoals halfsteens, staand of wildverband, kunnen ook combinaties vervaardigd worden. Horizontale, verticale en ook diagonale baksteenlagen behoren tot de mogelijkheden.Vandersanden Group toont Signa op Architect@work op 23 en 24 mei in Luik.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage