Sika zorgt voor vloeren in kinderopvangcentrum La Guitoune

Een opvangtehuis voor kinderen kent een intensief gebruik door een snelle afwisseling van bewoners. Sika ontwikkelde een vloer die uiterst geschikt blijkt voor deze toepassing.
Een opvangtehuis voor kinderen kent een intensief gebruik door een snelle afwisseling van bewoners. Sika ontwikkelde een vloer die uiterst geschikt blijkt voor deze toepassing.La Guitoune is een opvangtehuis voor kinderen in Luik. Het is een onderdeel van groter complex met een multifunctioneel programma. Een dynamisch concept dat vraagt om een duurzame oplossing naar vloerbedekking toe. Ook diende de plaatsing van een vloerverwarmingssysteem in rekening te worden gebracht. Bovendien werd er vooral gezocht naar een geluidsreducerende en comfortabele vloer om een vriendelijke ontvangst te garanderen.

    


Het ComfortFloor-systeem van Sika biedt een onderhoudsvriendlijke oplossing. Eerst werd het bestaande beton geschuurd en gestofzuigd om daarna een basislaag van Sikafloor-161 aan te brengen, een epoxyhars zonder solventen. Daarboven werd de zeer elastische Sikafloor-330 gegoten, een polyurethaanhars met laag VOS-gehalte. Na uitharding werd het geheel overdekt met Sikafloor-305W, een gekleurde toplaag met een gladde, matte, slijtvaste en onderhoudsvriendelijke afwerking.

    


Bouwheer : La Guitoune, Liège
Architect : Sabrina Pezzin
Uitvoerder : ABD Floor
Leverancier : Sika België

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners