Skilpod bouwt nagelnieuwe woonbuurt in amper vier dagen

Volgens modulair bouwbedrijf Skilpod uit Geel kan bouwen een pak sneller én voor dezelfde kwaliteit. In amper vier dagen tijd verrijst een heel nieuwe woonbuurt op de Hoedhaarsite in Lokeren. “Een ongeziene realisatie in ons land”, benadrukt Filip Timmermans, mede-oprichter van Skilpod.

Snel en degelijk bouwen

Skilpod bouwt de 10 oeverwoningen eerst in hun productieatelier. Daarna rijden ze met de 24 units via uitzonderlijk vervoer van Geel naar het centrum van Lokeren. 120-tonskranen zetten de modules perfect op hun plaats en voegen ze samen. Voor het ontwerp van de woningen doet Skilpod beroep op een in-house architect. 

“Aan een nieuwbouw starten betekent doorgaans twee jaar later pas verhuizen. Bij ons is die tijd ferm ingekort tot minder dan een jaar. Sommigen kunnen al na zes maanden in hun nieuwe, kwaliteitsvolle Skilpodwoning trekken”, vertelt Timmermans. “Onze missie? De bouwwereld op zijn kop zetten. We geloven dat een eigen woning bouwen anders kan. Op een slimmere manier en zonder stress en gedoe.”

 

Exact de prijs

“Onze woningen zien eruit als een traditionele nieuwbouwwoonst. En de kwaliteit is zeer goed”, zegt Toon-Bert Panis, salesmanager bij Skilpod. “Het grote verschil is dat modulair bouwen veel sneller en efficiënter gaat. Plus, je weet exact hoeveel je woning zal kosten, er zijn geen addertjes onder het gras. Daarom is modulair bouwen de toekomst.”

 

Merendeel verkocht

De oeverwoningen verkopen als zoete broodjes. “Er zijn nog slechts 3 van de 10 woningen te koop”, zegt Elsy Scheire, zaakvoerder van immokantoor ANIMMO. “Kopers houden van de rust, het groen en de betaalbaarheid. Deze energievriendelijke Skilpods combineren het beste van twee werelden: de voordelen een appartement en van een woning. Namelijk, zoals een appartement zijn de woningen compact, onderhoudsvriendelijk en hebben ze een groot tuinterras. Je hebt geen boven- en onderburen én betaalt geen syndicus met bijhorende gemeenschappelijke kosten zoals bij een appartement. En dat allemaal in het centrum.”

Een van die woningen, lot nummer 7, werd verkocht aan Yvan Vermeire. “Ik kocht de woning in het voorjaar en verhuis er al in het najaar naartoe. Best indrukwekkend. Voor mijn situatie ging een traditioneel nieuwbouwproces te lang duren. Bovendien verhuis ik van een groot, oud huis nu naar een nieuwe, compacte woning. Met de huidige energiecrisis komt dat goed uit”, glimlacht Vermeire.

Bron: Skilpod

Deel dit artikel:

Onze partners