Skilpod Small Energy House Module: sociale woning of grootouders in de achtertuin

Het limburgse bedrijf Skilpod presenteert met zijn Skilpod Small Energy House Module de oplossing voor het sociale huisvestings- en ouderenzorgprobleem. De nieuwe mobiele mantelzorgwoningen kunnen op maat gemaakt en ingevuld worden. Skilpod ontwikkelde zijn nieuwste concept in samenwerking met UAU Collectiv en de Vlaamse overheid.

Skilpod Small Energy House Module

Skilpod produceert modulaire 3D prefab miniwoningen en aanbouwen. De nieuwste Skilpod Small Energy House Module is 48m² groot en gemaakt uit kruislings gelaagd hout. De energielevels van de containerwoningen gaan van nul tot negatief energielevel min twaalf, waardoor de Skilpod meer energie produceert dan gebruikt. De miniwoning is bovendien uitgerust met zonnepanelen, warmtepompen, een ventilatiesysteem met warmterecuperatie, automatische zonnewering en geautomatiseerde domotica. Skilpods nieuwste energiezuinige woning kan dienen als oplossing voor het sociale huisvestingsprobleem in België, waarbij de nadruk wordt gelegd op alleenstaanden en ouderen. Deze doelgroepen wonen vaak in huizen die te groot zijn (geworden) voor hun situatie en beter gebruikt kunnen worden door grote families op de wachtlijst. De prijzen voor de Skilpod Small Energy House Module starten bij € 59.900.

 

Grootmoe in de achtertuin

Samen met de Vlaamse overheid onderzoekt Skilpod de mogelijkheid om deze mobiele mantelzorgwoningen in de achtertuin te plaatsen van gezinnen met bejaarde familieleden zoals (groot)ouders. Op deze manier kunnen zij in contact blijven met hun familie en zo vereenzaming en depressie tegengaan, maar ook in de privacy van een eigen woning hun eigen leven leiden. Zo worden ook de overbevolkte rusthuizen niet verder onder druk gezet. De mobiele bijbouw in de tuin dient als tijdelijke oplossing die makkelijk moet kunnen worden omgebouwd voor iemand anders. Grootouders die in de achtertuin wonen is dus geen verre toekomstmuziek meer.

Onze partners

GAimage