Skyline van Londen breidt uit met enorme bolvormige sport- en concerthal

Architectenbureau Populous heeft een vergunning op zak voor een nieuwe concert- en e-sporthal in Londen. De arena is ontworpen voor de organisatie achter het beroemde Madison Square Garden in New York en wordt de grootste indoor accommodatie van Londen. Het 90 meter hoge bolvormige complex krijgt een plek vlakbij Olympic Park in het oosten van de Engelse hoofdstad.

Ondanks heel wat tegenkanting heeft de veelbesproken arena nu toch een vergunning verkregen. Het complex is ontworpen door het internationale architectenbureau Populous, dat stadia heeft gebouwd over de hele wereld. De arena in Londen zal een capaciteit hebben van 21.500 toeschouwers waarvan 17.566 zitplaatsen. Ze wordt gebouwd op een driehoekige site die langs alle zijden omringd is door spoorlijnen gelegen naast het winkelcentrum van Westfield Stratford City.

Het centrale auditorium krijgt een plek binnen de 90 meter hoge bol samen met restaurants, cafés en een ledenclub. Binnenin wordt de bol bedekt met een immersieve ledwand die kan gebruikt worden voor e-sport. Voor bouwheer Madison Square Garden Company wordt de MSG Sphere Londen "een belangrijke mijlpaal in het realiseren van onze ambitie om live entertainment heruit te vinden met iconische arena’s die baanbrekende technologieën kunnen integreren en een pionier zijn in immersieve ervaringen.”

De bol zal oprijzen vanaf een podiumgebouw dat winkels en een nachtclub bevat. Langs de buitenzijde wordt het gebouw bedekt met ledschermen die komende events en reclame projecteren.

De London Sphere is niet de enige bolvormige arena in zijn soort. Populous ontwierp een bijna identieke evenknie die momenteel in aanbouw is in Las Vegas in de Verenigde Staten.

Bron: Dezeen
Deel dit artikel:
Onze partners