Slankere daken met nieuwe UNIPUR-dakisolatie

De nieuwe UNIPUR-dakelementen van UNILIN division Insulation verzoenen hoog isolerende prestaties met een uiterst slanke dakconstructie. Het sterk optrekken van de isolatie- of lamdawaarde maakte de baan vrij voor dunnere dakpanelen die alsnog aan alle hoge vereisten voldoen.

Beter, maar niet breder

Waar traditionele daken tot 23cm isolatie vereisen om aan huidige normen te voldoen, wordt dat met 24% gereduceerd bij UNIPUR-dakelementen. Deze opmerkbare afname is mogelijk dankzij het gebruik van een gas- en dampdicht aluliminaat aan beide zijden van de platen. Een uiterst lage lambda-waarde (0,023W/mK), meer bruikbare ruimte, een onmiddellijke binnenafwerking en een vlotte plaatsing zijn enkele van de vele voordelen van de geprefabriceerde elementen.

 

Isolatie in België

UNILIN ontwierp naar eigen zeggen zijn isolerende dakplaten als antwoord op de nood aan meer toegankelijke systemen. Een onderzoek van de producent wees uit dat 87% van de Belgen geïnteresseerd is de energiefactuur te verlagen door beter te isoleren. Jammer genoeg ervaren we maar al te vaak dat we weinig kennis hebben van producten, normen en premies. Het UNIPUS systeem is bovenop een elegante esthetische oplossing ook een uiterst toegankelijke isolatietechniek. 

 

Tussen 26 februari en 8 maart stelt UNILIN zijn nieuwe UNIPUR dakelementen voor op Batibouw aan stand 5209 in hal 5.

Deel dit artikel:

Onze partners