Sleep, eat, drink & meet: Gent verwelkomt Yalo Boutique Hotel

Gent verwelkomt met trots een nieuwe telg in haar horecascene. Op dinsdag 19 oktober opende Yalo Boutique Hotel officieel haar deuren, met een concept om – nog zacht uitgedrukt – U tegen te zeggen. Het viersterrenhotel is de place to be om te slapen, te eten, te drinken of te vergaderen, voor zowel hotelgasten, zakenmensen als locals. Yalo Hotel is een initiatief van Joris van Duffel – eigenaar en CEO van het Gentse projectontwikkelingsbedrijf Urban Link

Met 92 perfect ingerichte designkamers, een cocktail- en wijnbar du jamais vu, een verrukkelijk foodierestaurant, sublieme meetingrooms en een Rooftop met weids stadszicht (vanaf voorjaar 2022) zet Yalo als pionier in België het hybride hotelconcept van de toekomst in de markt dat gekend is van grote wereldsteden als Parijs, Londen en New York. Als kosmopolitische hotspot strijkt Yalo neer op de Gentse Brabantdam met een inrichting, branding en beleving waar veel energie en tijd in gestoken is. Allemaal onder het motto: #Connect to the good life!

‘Ja, Alo!’

Mocht je Yalo opzoeken in een Gents woordenboek, stond het er als nieuwkomer te pronken als ‘een Gentse samenvoeging van ‘ja’ en ‘hallo’ om verbazing uit te drukken’. Een naam die niets aan de verbeelding over laat. Deze nieuwe hotspot verrast je namelijk telkens opnieuw met haar 92 zorgvuldig ontworpen designkamers, het must-visit restaurant met cocktail- en wijnbar, de 5 inspirerende meeting- en eventrooms en de Rooftop met adembenemend stadszicht. Yalo geeft op die manier een bruisende mix aan toeristen, locals en zakenmensen een originele en kwalitatieve beleving. Tot in de kleinste details werd het een uniek en ongezien hybride horecaconcept, zoals het bekend is van wereldsteden als Parijs, New York en Londen, waar een constante buzz floreert.

De trendy SoGo-wijk

Zo’n concept kende tot nog toe geen Belgische variant. Met de komst van Yalo komt daar verandering in. Yalo vond een plekje te midden van de Arteveldestad, op de Brabantdam, in de SoGo-wijk van Gent-Zuid (naar de New Yorkse equivalent ‘SoHo’). Dat is de grootste winkelbuurt van de stad met stijlvolle boetieks, eigenzinnige restaurants en speciaalzaken die al generaties lang bestaan.

Rock-‘n-roll

Yalo koos voor een unieke mix van kleuren, materialen en texturen voor een knap totaalconcept. Iedere kamer en meetingroom in Yalo is een uitgesproken staaltje design waarin ieder detail telt. Ook al verschillen de ruimtes onderling qua interieur, ze baden allemaal in een hippe designsfeer met telkens een vleugje rock-‘n-roll. Zo onderscheidt Yalo zich nogmaals van de hotelketens in de stad.

24/7 buzz

Of je bij Yalo overnacht of niet, het restaurant en de bar zijn zeker een bezoekje waard, alleen al om het spectaculaire interieur. Met een 24/7-service kan je hier de hele dag – van ontbijt over lunch, koffie of apero tot diner – terecht. Het restaurantteam, onder leiding van de Gentse chef-kok Sam d’Huyvetter, kookt veelal met lokale producten voor kleine gerechten, volwaardige lunches en diners. Naast chef is d'Huyvetter ook de conceptueel bedenker van de binnenplaats: van food & drinks tot het hele dj-gebeuren. Vanaf het voorjaar van 2022 zal ook de Rooftop toegankelijk zijn, die bij mooi weer zal fungeren als het verlengde van Yalo Bar & Restaurant.

De krachten bundelen

Yalo Hotel is een initiatief van Joris van Duffel – eigenaar en CEO van het Gentse projectontwikkelingsbedrijf Urban Link. Urban Link bouwt duurzame en betaalbare woningen en appartementen op toplocaties in Oost-Vlaanderen. Het vroegere shoppingcentrum Braempoort werd origineel door de Heer Van Duffel gekocht als projectontwikkeling, maar een stille droom om een hotel te beginnen kreeg na de aankoop vorm. Urban Link verhuisde ook zijn kantoren naar het eerste verdiep van het hotel die geheel in een vintage ‘Mad Men-stijl’ werden ingericht. 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage