Sleufafwatering en ledverlichting in één

Wat of waar men ook bouwt, het water moet men altijd afvoeren. En waar men de sleuven voor de afwatering ook plaatst, vaak worden ze verlicht, opdat niemand erover zou vallen. Dat bracht ACO België en LED Technic op het idee om sleufafwatering en LED-verlichting met elkaar te combineren.

Wat of waar men ook bouwt, het water moet men altijd afvoeren. En waar men de sleuven voor de afwatering ook plaatst, vaak worden ze verlicht, opdat niemand erover zou vallen. Dat bracht ACO België en LED Technic op het idee om sleufafwatering en LED-verlichting met elkaar te combineren.


Door de ingebouwde verlichting valt niemand nog over een afwateringssleuf


Hoe doen ze dat, vraagt u zich nu waarschijnlijk af. Ononderbroken LED-verlichting is namelijk lastig in te bouwen. Verlichting zet zich moeilijker vast in stabilisé dan een tegel of klinker. Bovendien moeten de LED-lampen toch bestand zijn tegen auto’s en vrachtwagens die erover rijden? Die problemen werden opgelost door de sleufafwatering als dragende structuur voor de verlichting te gebruiken. Via een speciaal ontwikkeld opzetstuk is de LED-verlichting parallel met de sleuf ingewerkt. Eens de verlichte sleuven geïnstalleerd zijn, kan men later nog steeds de verbindingskabels inspecteren of de LED-lampen vervangen zonder de dragende structuur uit te breken.


Via een opzetstuk bouwt men de verlichting in de gleuf inDe LED-lampen zouden makkelijk vervangbaar zijn

 

Voor ACO België is hun product ook een vernieuwend designelement, waarmee men de buitenruimtes van kantoren of openbare gebouwen kan opsmukken.


De sleuven zijn bestand tegen het verkeer

 

Deel dit artikel:
Onze partners