Slidefix: Rensons eerst zijdelings openschuivende doekzonwering

Dubbele Slidefix-configuratie voor schuiframen.
Enkele Slidefix-configuratie voor schuiframen.
Dubbele Slidefix-configuratie voor hoekschuiframen.
Doorsnede geïntegreerde waterafvoer in combinatie met een afvoergootje.

In de hedendaagse architectuur maken achterdeuren meer en meer plaats voor een groot schuifraam. Om in te spelen op deze trend heeft Renson de Slidefix ontworpen: een automatisch zijdelings openschuivende doekzonwering voor schuiframen met geïntegreerde waterafvoer.

Combineerbaar tot 8 meter

Om barre weersomstandigheden te doorstaan is de Slidefix uitgerust met de Fixscreen-technologie en een uitneembare, geïntegreerde waterafvoer. Wanneer de zon schijnt, volgt de zonwering de beweging van de schuifdeur zodat het schuifraam ook met zonwering perfect bruikbaar is als doorgang. De Slidefix is in een dubbele configuratie, zoals in een hoekschuifraam, combineerbaar tot 8 m breed zonder tussenprofiel, in een enkele configuratie tot 4 meter.

 

Discreet

Renson ontwierp zijn nieuwe doekzonwering duidelijk met het oog op een quasi-onzichtbare integratie: zowel de kast als de geleiders van de Slidefix zitten discreet geïntegreerd in de gevel. De kast is weggewerkt achter slag terwijl het dankzij de ‘Connect&Go’-technologie toch steeds mogelijk is om de doekbuis en motor gemakkelijk te (de)monteren. De bodemgeleider wordt zodanig geplaatst dat die gelijk ingewerkt zit met zowel het vloerniveau binnen als buiten. De eindlat verdwijnt  in de kast wanneer de doekzonwering volledig geopend is. In gesloten stand kan ze trouwens ook onzichtbaar wegschuiven in een speciaal tegen de muur gemonteerd profiel.

 

Koppeling met domotica

De volledige kast van de Slidefix meet 150 bij 110 mm en kan - net als de geleiders en de eindlat - afgewerkt worden in geanodiseerd of gepoederlakt aluminium in alle RAL-kleuren. De bediening van de Slidefix gebeurt elektrisch en kan bovendien gekoppeld worden aan verschillende bestaande detectoren of met een domoticasysteem. Renson heeft met de Slidefix een knap product geleverd dat netjes samengaat met modernere ontwerpen.

 

Deel dit artikel:
Contacteer Renson
Onze partners