Sobere verlichting voor Memorial 1815 in Waterloo

Het Memorial 1815 werd geopend ter gelegenheid van de tweehonderdste verjaardag van de Slag bij Waterloo. Het gedenkteken dompelt de bezoekers onder in meeslepende ervaring door de veldslag, context en gevolgen uit 1815 te recreëren. 

Het Memorial, gelegen aan de voet van de Leeuw van Waterloo, werd 10 meter onder de grond gebouwd om het ongelooflijke uitzicht op het slagveld te behouden.

Er werd bovendien een gedenkmuur langs het pad gebouwd met de namen van de troependie deelnamen aan het gevecht. Deze muur leidt naar de ingang van het Memorial.

Voor de verlichting hadden verantwoordelijken een tweeledig doel:

  • De namen op de muur van de regimenten in de kijker plaatsen.
  • De bezoekers naar de ingang van het Memorial begeleiden.

 

Discretie en soberheid

De sleutelwoorden voor het ganse project waren discretie en soberheid. De verantwoordelijken zochten voornamelijk een oplossing die deze herdenkingsplaats in ere houdt.

De lichtontwerper, Jacques Fryns, koos de SCULPLine-armatuur om aan de verwachtingen van de projectverantwoordelijken te voldoen. Deze discrete armatuur heeft een minimale visuele impact haar omgeving. Dankzij de LED's met diffusorfotometrie biedt de SCULPLINE een uniform licht om optimaal de namen van de troepen op deze stalen wand in de kijker te plaatsen.

Bovendien is het licht van de 94 SCULPLine armaturen als een doorlopende lijn in de grond verzonken, die de bezoekers op symbolische wijze naar de ingang van het Memorial leidt.

Bron: Schréder
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners