SOPREMA maakt van golvende gevel een luchtdicht geheel

In Mechelen krijgt ESCAPO, een groothandel en distributeur van medicijnen, een opvallende make-over. Het bestaande gebouw is volledig gestript. Architect Dirk Van der Veken ontwierp voor de eerste verdieping een ± 150 cm uitkragend volume. De isolatie van de grote gevel van 1.600 m2 was in handen van Industrial Rigging Solutions en SOPREMA en is uitgevoerd door Industrial Rigging Solutions Belgium.

Isolatie volgt opvallende contourlijnen

Buitenisolatie voorkomt “koude bruggen”, dempt het geluid van buitenaf en houdt energieverlies tegen. De gevel van het  ESCAPO-gebouw is voortaan volledig geïsoleerd met één van de meest performante PU-isolaties op de markt: SOPRATHERM ALU. Het gamma is met zijn polyvalente karakter ook uiterst geschikt voor de isolatie onder zwevende dekvloeren, spouw- en binnenmuren. De harde isolatiepanelen bestaan uit polyurethaanschuim (PUR) en hebben een aluminium cachering met een lage emissiviteit.

De isolatie van de gevel met gebogen randen verliep op een snelle en eenvoudige manier. Door de markeringen op het paneel is de isolatie zeer gemakkelijk op maat te versnijden. SOPRATHERM ALU levert topprestaties door zijn lage lambda-waarde (0,022W/mK). Door de bescherming van het geotextiel STRATEC II heeft de gevel een dampdoorlatende, waterwerende weerstand. De folie houdt vocht van buiten tegen (bijvoorbeeld regen, condens, ...), laat vocht van binnenuit door (condensatievocht isolatie) en is bovendien UV-bestendig.

Bron: Soprema
Deel dit artikel:
Onze partners