Speciaal ontworpen plafond afgestemd op specifieke EPB-eisen voor stadhuis Hasselt

Voor het nieuwe stadhuis in Hasselt werden er specifieke EPB-eisen gesteld. Samen met de opdrachtgever en het architectenteam (Jaspers-Eyers ArchitectsSAQ ArchitectsMASS Architects en Michel Janssen) heeft Stertekt een passende oplossing bedacht voor het plafond van de garage van het stadhuis, om aan alle gestelde eisen te voldoen.

Er worden steeds strengere eisen gesteld op het gebied van brandveiligheid, energieverbruik en isolatie. Daarbij speelt de factor duurzaamheid een steeds grotere rol. Ook bij het nieuwe stadhuis in Hasselt werden er specifieke eisen gesteld met betrekking tot de thermische isolatie, brandstabiliteit en op het gebied van duurzaamheid, wat dit een uitdagende case maakte wat betreft materiaalkeuze.

 

Houtwolcementplaat

Hiervoor werd een speciaal op maat gemaakt product ontworpen, bestaande uit een houtwolcementplaat, gecombineerd met verschillende lagen minerale wol. De Stertekt houtwolcementplaat zorgt voor een goede akoestiek in de ruimte. Bovendien is houtwolcement een zeer duurzaam product, dat lang meegaat en niet snel beschadigd geraakt.

Het is een 100% natuurlijk product dat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat en tal van certificeringen heeft, waaronder Cradle-to-Cradle zilver.

Voor dit project droeg Stertekt bij aan de BREEAM certificering van het gebouw. De combinatie van de gebruikte isolatiesoorten geeft dit product uitstekende thermische eigenschappen.

 

Brandstabiel

Daarnaast zijn de gebruikte materialen zeer brandveilig, wat zekerheid biedt tot een brandstabiele constructie. Het product werd blind bevestigd, met onzichtbare montagebeugels, wat zorgt voor een mooie esthetische afwerking.

Het is vaak steeds lastiger om aan de gestelde eisen te voldoen. Stertekt zoekt graag mee naar een oplossing voor elk akoestisch en thermisch probleem en geeft advies op maat met betrekking tot duurzaamheid, brandveiligheid, isolatie en akoestiek.

Bron: Stertekt
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners